Belföld
The visage of King Stephen I sits on a Hungarian ten thousand forint currency banknote as its placed inside a cash register in Budapest, Hungary, on Wednesday, Dec. 30, 2015. Hungary's economic growth will slow to between 2.9 percent and 3 percent this year, Hungary's Economy Minister Mihaly Varga told Figyelo. Photographer: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images

Kong az ürességtől a 365 milliós kisteleki innovációs központ

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2017. 05. 04. 15:04

Korábban a témában:

A Délmagyar járt utána, mire ment el az a 365 millió forint, amit a kisteleki innovációs központra nyert el a Csongrád Megyei Agrár Információs Szolgáltató és Oktatásszervező Nonprofit Kft. 2010-ben. Emellett az önkormányzat 80 millió forintot fordíthatott az épület átalakítására. A volt iskolaépület az elnyert pályázat szerint agrárinnovációs központként kellene, hogy működjön.

Kistelek jól teljesít a fejlesztési pénzek területén: az elmúlt uniós ciklusban a Csongrád megyei települések között a második legtöbb egy főre jutó támogatást nyerte el, évente 345 ezer 367 forintot. Igaz: a település neve az utóbbi időben a szintén uniós támogatásból létrehozott szellemkastély és a kihalt ipari park miatt került be a hírekbe.

A Délmagyar cikke szerint az innovációs központ kong az ürességtől: zárt ajtók, az ablakon át is láthatóan poros irodák fogadják a látogatót. Sándor Attila, a program egykori szakmai vezetője a lapnak elmondta: előadásokat szerveztek vállalkozóknak. 2012 májusában megtartották az egyébként Romániával közösen lebonyolított projekt záró konferenciáját, ahol az addig megvalósított eredményeket is bemutatták, eszerint

  • a program során létrehozták a maroslelei tökmagolaj-sajtoló üzemet, ami azóta is működik. Igaz állami pénzből, hiszen a közfoglalkoztatás részeként üzemel.
  • Temes megyében és Mórahalmon mintagazdaságot alakítottak ki, de ebből finanszírozhatták a Zöld Kincs áruvédjegyet is. Utóbbi nemlehet nagy siker, hiszen már másik védjegy létrehozásáról tesz említést a cikk.
Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.