Belföld

Lezárják szombaton az M0-st, gigadugó lehet

Egy balesetezett teherautót fognak kirántani az árokból, ezért szombat délelőtt lezárják a fél útpályát.

Teljes útlezárás lesz az M0-s autóút M3-as autópálya felé vezető oldalán Gyál térségében szombat reggel – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. pénteken.

Az M0-s 37-es kilométerénél pénteken anyagi káros balesetben megrongálódott egy teherautó, aminek műszaki mentését szombat reggel végzik. Ezért a közlekedők az M3-as felé vezető oldalon teljes pályazárra és terelésre számíthatnak reggel 7 és 12 óra között.

Az M0-s forgalmát az M3-as felé vezető oldalon az M5-ösre terelik Szeged, valamint Budapest irányába. A nehézgépjárművek a korlátozás ideje alatt az M5-ös-405-ös-4-es főút útvonalon térhetnek vissza az M0-sra Üllő felől.

Az M5-ösről Budapest, valamint Szeged irányából az M0-sra az M3-as felé nem lesz lehetőség a felhajtásra. Az M0-sra a Pestszentimre, továbbá a Gyál-Vecsés csomópontban szintén nem lehet majd az M1-es felől az M3-as felé felhajtani.

A Magyar Közút sárga táblákkal jelzi a kerülő utakat, az érintett gyorsforgalmi utakon pedig változtatható jelzéstartamú táblákkal is informálja a közlekedőket a terelés irányáról. A forgalmat szükség szerint rendőrök is segítik majd.

A műszaki mentés befejezéséről és a zárások feloldásáról a rendőrség hivatalos honlapján, valamint a www.utinform.hu weboldalon is tájékoztatják az autósokat. Fentiek miatt jelentős torlódásra lehet számítani, ezért aki teheti, kerülje el a jelzett útszakaszokat.

A korlátozáshoz kapcsolódó forgalmi viszonyokról folyamatosan tájékozódhatnak az érintettek a Magyar Közút Útinform osztályánál (+361/3362400) és megyei diszpécserszolgálatánál (+3618199160) – olvasható a közleményben.

(MTI; MTI Fotó/ Mihádák Zoltán)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik