Belföld

Betört egy ócsai házba, hogy megöljön egy lányt

Azért állítanak bíróság elé egy fiatalembert, mert halálra akarta késelni volt barátnőjét, aki elhagyta. Besurrant hozzá éjszaka és rátámadt. A vád ellene – egyebek mellett – emberölés kísérlete. A per pénteken kezdődik a Budapest Környéki Törvényszéken.

Az érintettek a munkahelyükön ismerkedtek meg még 2013-ban, majd kapcsolat lett közöttük és összeköltöztek. De a vádlott gyakran féltékenykedett, emiatt többször szakítottak is. Ezt azonban nem tudta feldolgozni, folyamatosan zaklatta, követte egykori barátnőjét, és lehetetlenné tette, hogy új kapcsolatba kezdjen.

A fiatal nő 2016 júliusában a nagymamájához költözött egy ócsai házba. Ebben az időszakban többször elmondta volt párjának, hogy hagyja békén, de ő nem értett a szóból. Rendszeresen hívogatta, kereste a lányt, aki végül az  unszolására belement, hogy augusztus 20-án este találkozik vele, és együtt is alszanak. De  végül nem egészen így történt, mert bár valóban találkoztak, a fiatal nő nem akart a vádlottal maradni, így későbbi támadója hazavitte.

A fiatalember nem tudta kezelni az elutasítást, és még az éjjel hazament egy késért illetve egy pár kesztyűért, hogy beosonjon volt barátnője otthonába, és megölje. Kocsival érkezett a helyszínre, 3 óra körül parkolt le a ház közelében. Felvette a kesztyűt, átmászott a két méter magas kerítésen, odavitt egy széket a fürdőszobaablakhoz és kivágta a szúnyoghálót. Így jutott be.

ócsai támadás 2Fotó: Police.hu

Ezután felment az emeletre, ahol a lány aludt. A fiatal felébredt a zajra, és a telefonjával a vádlott felé világított. Ekkor a támadó befogta a száját, leszorította az egyik kezét és hassal az ágyra lökte, de végül térddel a földre esett. Védekezni próbált, eközben belekapott a kés pengéjébe. A tettes azt mondta neki, már nincs vesztenivalója, meg fogja ölni.

A nagymama is felkelt a zajra és az emeletre sietett. A vádlott ekkor épp a magasba emelte a kést, hogy szúrjon, így odarohant és lelökte az unokájáról. A két nő próbálta megfékezni a támadót, dulakodtak.

A lány közben erősen vérezni kezdett, segítséget kért. De volt barátját nem hatotta meg, megragadta a karjánál fogva, és nem engedte, hogy elhagyja a szobát. Az asszony azonban – bár a vádlott nem engedte – mégis hozott egy törölközőt, hogy elszorítsa a vérzést. Percekig könyörögtek a késelőnek, hogy hívjon valakit. Negyedóra telt el, míg végül úgy döntött, elviszi volt barátnőjét a kórházba.

Kimentek az utcára, a vádlott pedig elindult a kocsijáért. Ezalatt a két nő leintett egy arra haladó autót, és megkérték a sofőrt, hogy vigye őket be a kórházba. Így is történt, de először a rendőrségre hajtott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik