Belföld

Ötmilliót hagyott a csaló Dömsödi Gábor vécéjében

Dömsödi Gábor (Dömsödi Gábor)
Dömsödi Gábor (Dömsödi Gábor)
Az erkélyen át jutott be a lakásba a csaló, a vécétartályban rejtett el a pénzt.

A Blikk szerint a pásztói polgármester vasárnap találta meg a pénzt felesége albérleté­ben. Az egykori tévés hívta a rendőrséget, sejtette, hogy a milliók egy korábbi bűncselekménynél, akkor kerültek a vécétartályba, amikor a szomszédjukat átverte egy csaló, akinek hamis aranytömböt adott el a lakásán-

Még mielőtt távozhatott volna, a szomszéd gyanút fogott, bezárta a lakásba, elment bevizsgáltatni az aranyat. A bezárt férfi a harmadik emeleti erkélyről átmászott Dömsödiék balkonjára, betörte az erkélyajtót, és bement a lakásba, ahonnan már nem tudott kijutni, ott kapták el a rendőrök. A pénzt viszont, amit a szomszéd fizetett a hamis aranytömbért, nem találták meg nála.

Tűvé tették az albérletet, a rendőrökkel és a szomszéddal legalább három órán keresztül keresték, hiába. A zsaruk azt gyanították, hogy ledobhatta a zsákmányt a bűntársának – mesélte Dömsödi Gábor, akinek most az lett gyanús, hogy az addig előzetesben csücsülő csaló jelentkezett a közös képviselőnél, hogy kifizeti az okozott kárt, de ragaszkodott hozzá, hogy azt szeretné felmérni.

A volt tévésnek eszébe jutott, hogy márciusban a vécétartályt nem szerelték szét. Vasárnap ezért visszament a lakásba, és egy zacskóba csomagolva meg is találta a zsákmányt. Hívta a rendőröket, akiknek öt-hat óráig tartott, mire megszámolták a pénzt. Csaknem 5 millió forint volt szatyorban.

Először meg kellett szárítani és szét kellett választani az összetapadt bankjegyeket, mert nem vízhatlan zacskóban voltak, így minden egyes vécélehúzás vízzel árasztotta el csomag tartalmát – mondta Dömsödi, aki szerint a szélén levő bankjegyek kicsit penészesek lettek, de egy vasalás után tudja majd használni a szomszéd, miután visszakapja a pénzét.

Áprilisban a rendőrség – honlapján – azt írta, hogy a csaló egy 40 éves román állampolgár volt, aki csaknem hatmillió forintért próbálta eladni ezt az aranynak látszó fémtömböt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik