Belföld

Eltűnt boríték miatt darabolta fel feleségét a nemesgörzsönyi hentes

Bíróság elé állítják hamarosan azt a 42 éves nemesgörzsönyi férfit, aki a vád szerint megölte feleségét, és – hogy eltüntesse a nyomokat – feldarabolta a holttestét. A hentesként dolgozó férjnek emberölés miatt kell felelnie. A Veszprém Megyei Főügyészség csütörtökön közölte: vádat emeltek az ügyben.

A vádirat szerint a korábban húsipari szakmunkásként külföldön dolgozó férfi házassága 2015-ben romlott meg, de közösen nevelt, illetve korábbi házasságaikból született gyermekeik miatt azután is együtt éltek, hogy a vádlott 2016 májusában végleg hazaköltözött. A pár gondjait csak mélyítette, hogy a férj itthon már nem vállalt állandó munkát, az asszony keresetéből élt, illetve abból, amit addig sikerült összespórolniuk.

2017. március elején, egyik nap tűzifát gyűjtöttek és lepakolták azt. Miután végeztek, a férfi tiszta ruhát keresett magának a szekrényben. Ekkor vette észre, hogy a boríték, amelyet ott tartanak – benne a megtakarításukkal – nincs a helyén. Felesége ekkor a kazánházban dolgozott, odament hozzá és számonkérte. Bár az ügyészség arra nem tért ki, hogy a nő mit válaszolt, viszont azt tudni, hogy a férfi ezután támadt rá áldozatára:

Ököllel, nagy erővel ütötte a torkát, míg az asszony össze nem esett. Nem mozdult, a férj pedig elviharzott. Csaknem fél órával később ment vissza hozzá, ám ekkor az nő már nem élt. Ezután döntött úgy, hogy feldarabolja a holttestet, amit aztán még az éjszaka folyamán elégedett a kazánban. A visszamaradó hamut és maradványokat ezután szennyvízaknába öntötte és kitakarította a helyiséget. A vádlott másnap jelentette a rendőrségen, hogy feleségének nyoma veszett, amely miatt közigazgatási eljárás indult. Az asszonyt még eltűntként keresték, amikor a férfi bevallotta, valójában felesége meghalt, és ő végzett vele.

Egy másik, darabolós gyilkossággal vádolt hentes ügyében nemrégiben döntött a bíróság. A darnózseli férfi a vád szerint ugyancsak a feleségét ölte meg, maradványait pedig részben elégette, majd szétszórta. Őt első fokon felmentették, mondván, nem sikerült bizonyítani a bűnösségét. Másodfokon a Győri Ítélőtáblára került az ügy, amely hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet és és új eljárás lefolytatására, újabb határozathozatalra utasította az elsőfokú bíróságot október végén.

(Kiemelt kép: atv.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik