Közélet

Megölték a gyógytornászt, de nincs meg a holtteste

A környéket már többször átvizsgálták a rendőrök, eddig eredménytelenül. A helyiek azt beszélik, a nőt feldarabolhatták.

A nőt május 27-e óta eltűntként kutatták, a minap azonban kattant a bilincs a férjen, és már emberölés miatt nyomoz a rendőrség. Szerda reggel nem csak a férfit vitték el a darnózselii családi házból – Írja a Blikk. A gyanúsított előzetes letartóztatásáról még nem született döntés.

A lap úgy tudja, a két gyermeket nevelő férfi és gyógytornászként dolgozó 41 éves nő viszonya már jó ideje megromlott, válófélben voltak. Csendes embereknek ismerték őket, vitát senki nem hallott köztük.

Nehezíti a nyomozást, hogy eddig nem találtak holttestet, holott az egyenruhások már többször is alaposan átvizsgálták a környéket. Alig egy hete százhúsz rendőr kutatta át a település határában lévő csaknem nyolcszáz négyzetkilométeres területet. Keresőpálcával a kezükben járták végig a vidéket, átnézték a bokrok alját és a csalitost is. Akkor nem derült ki, hogy találtak-e bármit is, akár bizonyítékot vagy bármilyen értékelhető nyomot.

A településen élők ugyanakkor azt beszélik, hogy testrészekre bukkantak a környéken, vagyis azt gyanítják, darabolós gyilkosság történt.

Darnó, Zseli, Napóleon és a zsidók

A francia császár Győrné csapott össze a magyar hadakat is magában foglaló Habsburg-sereggel 1809-ben. Bárn Napóleon felhívást intézett a magyarokhoz, hogy harcoljanak az oldalán, a sok sérelem dacára a magyar nemesek kitartottak a Habsburgok mellett. Darnózseli helyén akkor még két kisebb község állt (nem hat a döbbenet erejével, hogy Darnó és Zseli volt a nevük), a franciák erre haladtak a csatába – az egyik kapitány barátságot is kötött a plébánossal. Egy lengyel tiszt, Georg Rilovit pedig halálos lövést kapott itt ugyanakkor, a felesége emlékoszlopot állíttatott neki, ez a falu egyik látványossága, a „kőkíp” – a plébániatemplom és a temetőkápolna mellett.

1800-tól 1944-ig éltek itt zsidók, a nyilasok-nácik elhurcolták őket. Bár a falu a környék egyfajta zsidó központja is volt, a zsidó imaházat 1945 után lebontották.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik