Belföld
Budapest, 2015. október 12.
Marton László rendező a Színházi Dramaturgok Céhe ünnepi összejövetelén a Rózsavölgyi Szalonban 2015. október 12-én. A társaság évente, titkos szavazással választja ki az évad legjobb magyar drámáját, amely idén Spiró György Helló, dr. Mengele! című műve lett.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Szász János szerint Marton László megbűnhődött

24.hu
24.hu

2017. 10. 29. 06:33

A színház- és filmrendező úgy véli, örökre megbélyegezték kollégáját.
Korábban a témában:

A színház.org oldalon jelent meg a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanító Szász János írása a szexuális zaklatással vádolt Marton László ügyével kapcsolatban:

Nemsokára majd jön a hallgatás. Eljön a SZÉGYEN ideje.
A tombolás utáni csend üressége.
Az újságírók visszaolvassák gyűlölet szalagcímeiket, az egymást ugató morális posztolók már régen másokat leckéztetnek. Örök a bélyeg rajta, le nem mosható.
Marton László megbűnhődött.

 

Elítélek mindenféle hatalommal való visszaélést, nem posztom az ítélkezés. Már úgyis mindenki megtette. Marton László bocsánatot kért. Van, aki ezt elfogadta, van, aki nem.

 

Marton László a barátom és az is marad! Nem tagadom meg. Sokra tartom őt, én magam rengeteget köszönhetek neki, tanultam tőle, igen! – emberséget, színházat. Sok osztályában taníthattam filmes mesterséget – ahogy a mostaniban is – soha, semmiféle jelét nem tapasztaltam annak, hogy osztályfőnökük kihasználta volna helyzetét. Megszállott pedagógus, aki fanatikusan, szereti – A SZÓ JÓ ÉRTELMÉBEN! – tanítványait. Sokszor ültem óráin. Ő az a MESTER, aki nem saját magát nevezte ki, hanem a tanítványai jelölték ki Mesterüknek. Micsoda különbség!

Mint ismert, előbb Sárosdi Lilla, majd több név nélkül nyilatkozó nő zaklatással vádolta meg Marton Lászlót, aki előbb tagadott, majd néhány nappal ezelőtt egy bocsánatkérő közleményt adott ki.

Budapest, 2015. június 20.
A Vígszínház mûemlék épülete a fõváros XIII. kerületében, a Szent István körúton. MTVA/Bizományosi: Lehotka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítõje vállalja a felelõsséget.
Kirúgták Marton Lászlót a Vígszínházból
A rendezéseit repertoáron tartják.
Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

3d illustration of city quarter construction with crane over black background
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.