Belföld

Interneten árulta petesejtjeit a csaló budapesti nő

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy 36 éves nő ellen, aki egy internetes fórumon ismerkedett meg olyan nőkkel, akiknek természetes úton nem lehetett gyermekük, és felajánlotta nekik a petesejtjét, amiért több esetben pénzt is kért, a későbbiekben pedig már csak az volt a célja, hogy megszerezze a pénzüket. Emberi test tiltott felhasználása és többrendbeli csalás miatt állítják bíróság elé.

A vádlott néhány így megismert nővel donációs eljárásban is részt vett 2013-ban és 2014-ben. Mivel ehhez a felek között rokoni kapcsolatra van szükség,  ezért „ügyfeleivel” együtt felkereste a közjegyzőt. Hazudtak, hogy a másik nő jogosulttá váljon.

A vádlott nem „csak”a petesejtjéért kért pénzt, hanem az egyéb felmerülő költségekre, utazásra, orvosi vizsgálatokra is, nem egy esetben.

Mivel az elsőrendű vádlott tisztában volt azzal, hogy a biológiai korlátok miatt egyszerre több embernek nem adományozhat petesejtet, így a vád szerint ez a későbbiekben már nem is állt szándékában, mint írtjuk,  ekkor már kizárólag az mozgatta, hogy csalással pénzhez jusson.

De nem csak ő áll bíróság elé. Vádat emeltek öt nő ellen, akik jogellenesen fogadták volna a petesejteket. Nekik ugyancsak emberi test tiltott felhasználásának bűntette, illetve annak kísérlete miatt kell felelniük. Azzal a hat asszonnyal szemben pedig, akik egyúttal csalás áldozatai is lettek, a nyomozást a főügyészség megszüntette, bár megrovást kaptak – derült ki a Fővárosi Főügyészség csütörtöki tájékoztatásából.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik