Belföld

Gyurcsány Ferenc defektes volt

A volt miniszterelnök nem fél lehajolni egy kis munkáért.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke rendületlenül járja az országot lakossági fórumok keretében, és a jelek szerint még egy kis műszaki probléma sem tudja megállítani.

Csütörtökön posztolt a Facebookjára két fotót, miszerint Kiskőrös és Kiskunhalas között defektet kapott, ám nem riadt meg a fizikai munkától és maga cserélt kereket. Nem leplezett politikai felhanggal azt írta:

Nem csak kormányt kell cserélni, hanem olykor kereket is. Előbbi jövőre lesz, utóbbi nem tűrt halasztást.

A kommentelők láthatóan jól fogadták, hogy a volt miniszterelnök nem félt összepiszkolni a kezét. Gyurcsány az MTI tudósítása szerint a kiskőrösi lakossági fórumon arról beszélt, hogy békére, nyugalomra és kiszámíthatóságra van szüksége a magyar embereknek, miközben Orbán Viktor folyamatosan küzd valakivel vagy valamivel. A DK-elnök úgy véli, hogy az emberek többsége keveset lát a világból, így nem tudhatják, hogy mi a valódi igazság, a híradások hatására azonban tele vannak félelemmel. Az igazi dráma az, hogy

A kutya nem akar itt maradni, Magyarországot átjáró háznak használják.

Az oktatásról szólva drámának nevezte, hogy minden nemzetközi összehasonlítás szerint rosszabbul teljesítenek a magyar gyermekek, mint versenytársaik. Úgy kerülnek ki a gyermekek az iskolapadból, hogy nem beszélnek igazán idegen nyelveket, holott erre akár már az óvodában nagyobb hangsúlyt lehetne fektetni. A gyermekeket ráadásul egységes, zárt, helyenként poroszos rendszerben próbálják tanítani.

Gyurcsány Ferenc szerint az egészségügy sincs rendben, hiszen a rendszerből 600 milliárd forint hiányzik. A betegbiztosítás alapján „nem azt kapjuk, ami jár, hanem ami jut. És minden azon múlik, mennyi pénzünk és kapcsolatunk van, ami felháborító” – tette hozzá.

Beszélt arról is, hogy az országban már 300 helyen nincs háziorvos, és a betöltetlen háziorvosi praxisok száma hónapról hónapra nő. A DK elnöke szerint az Európai Unió tagállamai közül Magyarországon fizetnek arányaiban a legtöbbet „magánzsebből” orvosra. Nagyjából minden harmadik forint ugyanis zsebből folyik be az egészségügybe. Ez azonban mindent rombol, és teljesen átláthatatlanná teszi a rendszert.

Mint mondta: az oktatásban viszonylag gyorsan, egy-két év alatt érzékelhető rendet lehetne tenni, az egészségügyben azonban a mai konfliktusok jelentős részét jó, ha négy év alatt meg lehetne megoldani.

A nyugdíjakkal kapcsolatosan úgy fogalmazott: az igazi nagy baj 2030 körül jelentkezik majd, akkor lesz érzékelhető a magánnyugdíjpénztár hiánya. „Az egy másik 700 milliárdos történet”. Az, hogy már most tömegesen vannak 40-50 ezer forintos, ugyanakkor léteznek 400-600 ezer forintos nyugdíjak is, egyértelműen rávilágít, hogy nem azonos százalékkal, hanem azonos összeggel kellene emelni a nyugdíjakat.

A DK elnöke szerint nyugdíjkorrekcióra van szükség, vagyis ki kellene egyenlíteni a különböző évjáratok különféle nyugdíjait. Ugyanakkor rendbe kell tenni az özvegyi nyugdíjakat, vissza kell térni a rokkantnyugdíjasok problémáira, és a nyugdíjak kiegészítésénél újra figyelembe venni, hogy azt nem az infláció átlagos mértékéhez kellene igazítani. A legtöbb idős ember ugyanis rezsire, élelmiszerre és gyógyszerre költ, és ezek jobban drágulnak.

Nem csak kormányt kell cserélni hanem olykor kereket is. Előbbi jövőre lesz, utóbbi nem tűrt halasztást. Kiskőrös es Kiskunhalas között defektet kaptam. A munkat elvégeztem johet a következő fórum. :)

Közzétette: Gyurcsány Ferenc – 2017. október 26.

Kiemelt kép: 24.hu/Berecz Valter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik