Belföld
Budapest, 2013. június 2.
Magyar gyártású, alacsonypadlós midi autóbusz a Móricz Zsigmond körtéren 2013. június 2-án. A jármûvet -, amely az Infoparkban közlekedõ 203-as autóbusz útvonalán, illetve hétvégén 27-esként a Gellérthegyen közlekedik, de a késõbbiekben várhatóan a város más pontjain is feltûnik majd, - egy évre vette bérbe a BKV.
MTI Fotó: Beliczay László

Új kutyaszállítási szabályzatot vezet be a BKK

24.hu
24.hu

2017. 10. 25. 17:54

Felülvizsgálta és módosította üzletszabályzatának egyes pontjait a Budapesti Közlekedési Központ, szem előtt tartva a fővárosban közlekedők igényeit, érdekeit és biztonságát, írja a BKK közleménye.

A szabályzattal kapcsolatos módosításokat 2017. szeptember 28-áig bárki véleményezhette, melynek során 33 észrevétel érkezett a társasághoz. A BKK minden egyes észrevételt megvizsgált és a közlekedéspolitikai céljaival összeegyeztethetőket beépítette üzletszabályzatába. A véleményezést követően a módosítást a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban működő Autóbuszos Piacfelügyeleti és Utasjogi Hatóság és Vasúti Igazgatási Szerv hagyta jóvá.

Az üzletszabályzat frissítésének fontosabb okai közé tartozik a BKK közreműködő leányvállalatai, a BKÜ Zrt. és a BÖK Kft. létrejötte – a frissített üzletszabályzat a feladataikat is nevesíti –, továbbá

az elektronikus utazási okmányok szerepeltetése, a jegyellenőrök testkamerával történő felszerelésének lehetővé tétele,

a Volánbusz által értékesített környéki jegyek és bérletek nevesítése, a kutyaszállítás, a járművezetői jegyértékesítés és a díjmentes utazások értelmezése, a panaszkezelés jogszabályi változásainak átvezetése, valamint a BKK agglomerációs autóbusz- és HÉV-vonalakkal összefüggő feladatainak szabályozása. Frissítették a pótdíjazással, valamint a kézipoggyász szállításával kapcsolatos pontokat is.
Beérkezett észrevétel alapján a BKK törölte üzletszabályzatának kutyaszállításra vonatkozó azon pontját, amely szerint a kutya csak a járművek peronján (ajtók mellett található egybefüggő padlófelület) szállítható.Végül szintén beérkezett észrevétel alapján az új üzletszabályzat pontosítja a járműveken szállítható kézipoggyászokkal kapcsolatos előírásokat, így rendelkezik arról, hogy csak az a kézipoggyász szállítható, amely a többi utas ülőhelyhasználatát sem akadályozza.

vissza a címlapra
  • Címkék:
  • bkk

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Velence, 2018. szeptember 12.
Lázár János érkezik a Fidesz-KDNP frakciószövetség háromnapos kihelyezett ülésére egy velencei szállodába 2018. szeptember 12-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.