Belföld
A Magyar Diaszpóra Tanács ülése

Semjén Zsolt megmondta, mit kell tenni a szexuális zaklatás ellen

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2017. 10. 25. 19:44

Szerinte a most napvilágra került esetek el fognak törpülni amellett, amikor „iszlám tömegek lesznek itt”.
Korábban a témában:

A nemzeti konzultációról tartott zalaegerszegi fórum után kérdezte a Magyar Nemzet Semjén Zsoltot, a KDNP elnökét arról, hogy az elmúlt napokban világot látott szexuális zaklatásos esetek után elképzelhető-e, hogy a kormány felvilágosító kampányt indítson azért, hogy ne történjen ilyesmi, és az emberek jobban tiszteljék egymást.

Ez mind nagyon szép és kegyes dolog, és mi természetesen minden ilyen szép és kegyes dolgot támogatunk, de az a helyzet, hogy ezek el fognak törpülni amellett, amikor majd iszlám tömegek lesznek itt

– jelentette ki Semjén.

Azt mondta: ha a nőket az erőszaktól meg akarjuk védeni, és azt akarjuk, hogy egy nő nőként élhessen, járhasson miniszoknyában és kendő nélkül, akkor „a legfontosabb dolog az, hogy a migrációt megállítsuk, és ne engedjük, hogy a tömeges iszlám következtében a saría árnyékában és fenyegetésében kelljen élnie a nőknek”.

Ezért minden hölgyet arra kérek, hogy azt gondolja meg, ha ő szabadon, nőként akar élni, akkor most az a legfontosabb, hogy az illegális migráció ne fenyegesse őket

– magyarázta a miniszterelnök-helyettes.

„Meg tudják védeni magukat, nincs szükség törvényre”

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje tavasszal arról beszélt, hogy tavaly 306 esetben követtek el szexuális erőszakot (valójában ennél minden bizonnyal jóval többet, csak ennyi jutott a hatóságok tudomására), és 96 nőt öltek meg, közülük minden másodikat a hozzátartozója. Mindezt nehéz a bevándorlás számlájára írni, miközben a kormány azzal büszkélkedik, hogy a határon emelt kerítés miatt nem juthat senki illegálisan az országba.

Semjén nyilatkozatából nem derül ki, hogy a kormánynak van-e egyáltalán akarata fellépni az ilyen esetek ellen, az viszont tudható, hogy az Európa Tanács nőkkel szembeni és családon belüli erőszak elleni egyezményét az aláírás után három és fél évvel sem ratifikálták Magyarországon.

Szél szerdán az Országgyűlés igazságügyi bizottságában törvénymódosítást is kezdeményezett annak érdekében, hogy eltiltsák foglalkoztatásától, aki függőségi viszonyban, hatalmával visszaélve követ el a nemi élet szabadsága elleni bűncselekményt akár nagykorúval szemben is, de a bizottság fideszes többsége ezt arra hivatkozva szavazta le, hogy „a felnőttek meg tudják védeni magukat, nincs szükség törvényi szabályozásra”.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Reka Bucsi speaks to the audience after being awarded the Audi Short Film Award during the awards ceremony of the 68th edition of the Berlinale film festival on February 24, 2018 in Berlin. / AFP PHOTO / Tobias SCHWARZ
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.