Élő Belföld

Orbán: Homo Brüsszelikuszt akartak csinálni belőlünk

Élőzzük, amit lehet.

Katz Dávid és Fekete-Győr András végre találkoztak

De nem egy klasszikus stendhali szerelem lett belőle, ahol a holdfényben csillogó, hosszú séták végére elpirosodó bőrű szerelmesek a Bibliából idéznek egymásnak, hanem egy kérdés, hogy miért hasonlítják állandóan Fekete-Győr Andrást Orbán Viktorhoz. Hát ezért:

Megvan a megoldás Orbán legnagyobb feladványára

Homo Brüsszelikusz vagy Homo Brüsszelicus? Mennyire engedjünk az ü fonémának? Szerencsére Lugosi Péter kollégánk, a magyar tudományos újságírás Bihari Dánielje izomból leragozta, és a megoldás az lett, hogy

Homo bruxellenses.

Ne erre varrjanak deákbőrből gombot.

Ez hangzott el a Momentum eseményén

Soproni Tamás, a Momentum alelnöke elszámoltatásról beszélt.

Mert a korrupció azt jelenti, hogy nem érdemek alapján, nem a piaci logika alapján vagy egy igazságos szociális elosztórendszer szerint vándorol az ország pénze, a mi pénzünk, hanem a miniszterelnök szolgalelkű csicskáihoz. És ettől lesz szegény az ország. Mert túl sok jut azoknak, akik nem érdemlik meg, és nem jut azoknak, akiknek járna. Elszámolunk azokkal, akiknek elszámolnivalójuk van a társadalommal szemben, és minden törvényi és morális garanciát megadunk arra, hogy soha senki ne lophasson többé a nemzet közös pénztárcájából.

Orosz Anna elnökségi tag a #metoo kampánnyal kapcsoalatban az elnyomás fajtáiról beszélt.

Ott van veled, amikor nőként zárójelbe teszed a gondolatod egy beszélgetésben. Amikor már veszed a levegőt, hogy szót kérj, de végül csak legyintesz egyet és hagyod, hogy a többiek beszéljenek. És ahogy az elmúlt hónapok eseményei tanúsítják: ott van veled, amikor sportolóként edzeni jársz az uszodába, vagy amikor színésznövendékként a színház világában próbálsz érvényesülni. Ott van veled, amikor felemelnéd a hangod tanárként, de csendben maradsz, mert félsz, hogy másnap már nem lesz hol tanítanod. Ott van veled, amikor vállalkozóként bele se vágsz egy új ötletbe, mert tudod, hogy az a piac már rég fel lett osztva a haverok között. […] Ma már könnyebb fellépnünk az elnyomás ellen, mint 1956-ban: ha élünk a szavazati jogunkkal, ha nem félünk kiállni magunkért és egymásért, akkor győzni tudunk az elnyomás felett.

Fekete-Győr András, a párt elnöke arról beszélt, hogy az országot fel kell ébreszteni a politikai apátiából, el kell vinni szavazni a politikából kiábrándultakat, a fiatalokat, a külföldön élő magyarokat. Ezért arra kérte a résztvevőket, hogy:

Vigyétek a változás hírét, legyetek a szócsöveink: osszátok meg a számotokra szimpatikus tartalmainkat, beszélgessetek Magyarországról az ismerőseitekkel, családtagjaitokkal. Nem azt kérjük, hogy beszéljétek rá őket arra, hogy a Momentumra szavazzanak, hanem azt, hogy rázzátok fel őket a politikai apátiából, érjétek el, hogy higgyenek abban, hogy el lehet érni változást.

Fekete-Győr Andrásnak új kabátja van

Hát ezt is megértük, felnőtt a kis Momentum. Hol van már a zöld kabát, ami megölte az olimpiai álmot.

Ilyen lett:

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás

Ilyen volt:

Fotó: 24.hu / Neményi Márton

Az orosz befolyásra figyelmeztetett az LMP

Az LMP Debrecenben tartott fáklyás megemlékezést az 1956-os forradalom évfordulóján, de az eseménynek nemcsak október 23. volt a témája, hanem a növekvő orosz befolyás is.

A debreceni polgárok megtapasztalhatták, hogy milyen az, amikor térdre akarnak kényszeríteni egy autonóm intézményt és milyen az, amikor meghurcolják azokat, akik szembe mennek a központi akarattal – jegyezte meg Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt, utalva arra, hogy Vlagyimir Putyin a Debreceni Egyetem szenátusi döntése alapján egyetemi díszpolgári címet kapott, ám voltak olyan tanszékek, amelyek elhatárolódtak a döntéstől. A tanszékek vezetőit később bekérette az egyetem dékánja.

Azzal kapcsolatban, hogy az LMP miért nem vett részt a végül elmaradt közös ellenzéki tüntetésen, Szél kijelentette: nem arról volt szó, hogy együtt emlékezzenek ’56 örökségére, inkább úgy nézett volna ki a dolog, mintha együtt készülnének a közös kormányozásra. Márpedig azt az LMP álláspontja szerint Gyurcsány Ferenccel nem fog működni. „Annak van igazán helye, aki el tud szakadni a szemlélettől, hogy egy nagy monolit tömb előtt kell térdre borulni” – tette hozzá.

És hogy mit csinálnak az igazi nácik október 23-án?

Elnézést, természetesen identitáspolitika fiatal képviselőit szerettem volna írni, nem nácikat, csak megzavartak a karszalagok és félreütöttem. Szóval az Identitesz (igen, ismered, akkor mi a három legjobb számuk?) vezetője, László Balázs egyszerre mondott beszédet karszalagban és a Corvin közben, ahol többek között elmondta, hogy a liberálisok elfutnak egy kis eső elől, miközben a kontinensre olyanok jönnek, akik háborúban nevelkedtek, az ötéves cigánygyerek meg a gettóban árnyékboxol.

Így fest most a magyar ellenzék

De legalább is egy nem jelentéktelen méretű része: Karácsony Gergely, Fodor Gábor, Molnár Gyula, Székely Sándor, Bokros Lajos és Gyurcsány Ferenc megkoszorúzta Nagy Imre szobrát a belvárosi Vértanúk terén.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Most kezdünk csak igazán aggódni Bokros Lajos egészségéért

A korábbi pénzügyminiszter lemondta a Demokratikus Koalíció megemlékezésén való részvételt, ahol pedig beszédett is mondott volna. A DK rendezvényét délután kettőkor tartották egy budapesti szállodában, megfelelő klimatikus viszonyok között. Délután négykor viszont Bokros már ott volt a Parlament közelében, a Nagy Imre-szobornál, ahol ellenzéki pártvezetők közösen koszorúztak. Vagy egy csodás gyógyulás tanúi lehetünk, vagy Bokros nagyon óvatlanul járt el, amikor betegen kimerészkedett ebbe az esős időbe.

Közös ellenzéki koszorúzás a Nagy Imre-szobornál a DK-t Gyurcsány Ferenc a DK elnöke képviseli

Közzétette: Demokratikus Koalíció – 2017. október 23.

Óvatosan parkoljon zuglóban, mert ma is kell fizetni érte

Többszáz autót büntettek meg Zuzglóban, jelezte Katz kolléga, aki szintén az áldozatok között van. A büntetés oka az volt, hogy nem fizettek a parkolásért. És nyilván nem fizettek, hiszen azt gondolták, hogy ünnepnapon nem is kell érte fizetni.

De ebben tévedtek.

A zuglóiparkolás.hu-n ott a felugró felhívás, hogy ma is kell fizetni a parkolásért reggel nyolc és este hat között.

Sajnáljuk, Dávid, hogy a te bőrödön kellett ezt megtapasztalni.

Vona önkritikát gyakorolt

Magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel – ezt a szlogent ismertette Vona Gábor. Majd önkritikusan elismerte, hogy volt idő, amikor politikusként ő is azt kereste, ami szétválaszt, nem azt, ami összeköt. De ebből elege lett, mert nem vezet sehová, senkinek sem jó, pusztulás lesz a vége. Már nem érdekli, ki a konzervatív, a radikális, a bal- és a jobboldali.

A kiegyezés évfordulója van. Ideje lenne kiegyezni – mondta újabb történelmi párhuzamot nyitva a Jobbik elnöke. Hogy aztán azzal árnyalja ezt, hogy Orbán Viktor a szabadság angyalát lelökte a székből és rápöffeszkedett.

Mindig az építi félelemre a hatalmat, aki fél. Orbán Viktor fél – állította Vona, aki ezután megnyugtatta híveit: nekik már nem az életüket adni a szabadságért, csak szavazni.

Fotó: 24.hu/Bielik István

Vona bejelentette: nemcsak Sorosnak és Orbánnak van terve, hanem neki is

Ma is vannak külső hatalmak, amelyek el akarják venni a szent szabadságunkat, és vannak ilyen belső hatalmak is, a jelenlegi kormány ilyen – kezdte beszédét Vona Gábor a Corvin köznél. A Jobbik elnöke szerint létezik Soros-terv, de létezik Orbán-terv is, ennek a lényege szerinte, hogy a fiatalok kivándorolnak, mert nem tudnak itt boldogulni.

Van Vona-terv is – szerénytelenkedett Vona. Ez nagyon egyszerű: arról szól, hogy a másik két tervet, Sorosét és Orbánét meg kell akadályozni. Aztán felzárkóztatni Magyarországot.

Kerítés kell, az országot meg kell védeni a bevándorlástól, kell határőrség, alkotmánymódosítás, nem kell kvóta. A kormányt pedig kíméletlenül el kell számoltani – foglalta össze Vona a Vona-tervet. Ennek az is a része, hogy részt kell venni az EU jövőjéről szóló vitákban.

Még nincs megnyerve Orbán szerint

Orbán szerint az új népvándorlást meg lehet állítani, Brüsszelt meg lehet zabolázni, a pénzügyi spekuláns tervét meg lehet lékelni, és az Európai Egyesült Államok ötletére kényszerzubbonyt lehet húzni. Orbán azt is elmondta, hogy ugyan ők a következő választás nagy esélyesei, de még nem érdemelték ki a győzelmet.

Orbán Viktor 2010-et 1956-hoz hasonlította

Mert szerinte pont annyira kételkedtek abban, hogy a szovjeteket el fogjuk küldeni, mint ahányan nem hittek abban 2010 előtt, hogy egy nemzeti alapokon nyugvó, keresztény, családot tisztelő alkotmánya lesz Magyarországnak. (Segítek, 2009-től azért mindenki hitte.)

Jobbik: újra pártállami időket élünk

Újra pártállami időket élünk, újra szabadságharcban áll a Jobbik – mondta a jobbikos Z. Kárpát Dániel pártja rendezvényén, a Corvin köznél. Felidézte, hogy korábban azt gondolták a Jobbikról, hogy az 5 százalékot se érik el, most meg ott tart a dolog, hogy szerinte csak a Jobbik válthatja le Orbánt. Valószínűleg nem ma fogja, mivel nagyjából százan vannak az ellenzéki párt megemlékezésén.

Z. Kárpát szerint a fiatal demokratákból mára öreg bolsevik lettek, és ennek a rendszernek a történelem szemétdobján a helye.

A beszédből számomra az derül ki,

Hogy a miniszterelnök nagyon megszerette a globalizmus kifejezést. Ez egyébként mostanában elsősorban az alt-righton belül fut, és nem teljesen mentes az antiszemita felhangoktól. Orbán ezután még a világmédia kifejezést is használta. Szerinte egyébként valakik kevert kontinenst akarnak csinálni Európából, és már csak mi állunk ennek útjában.

Orbán szerint Homo Brüsszelikuszt akarnak csinálni belőlünk

A globalizmus erői, pont úgy, ahogy anno Homo Sovieticust akartak csinálni belőlünk a szovjetek. A miniszterelnök szerint Európa elvesztette az erejét, már a szomszédai sem foglalkoznak vele, ezért Európa bosszúból megtámadja azokat, akik szólni mertek ezért. A miniszterelnök szerint homofóbnak bélyegezték azokat, akik felszólaltak a család szentségéért, és rasszistának azokat, akik féltették a keresztény kultúrát a bevándorlástól. Többek között ezt is megjegyezte.

Olvasói sztorik