Belföld

Milliós lehúzások miatt razziáztak egy budapesti bárban – videóval

Rendőrök csaptak le csütörtök éjszaka Budapesten, egy belvárosi szórakozóhelyen túlszámlázás miatt. Huszonegy alkalmazott – tizenöt lengyel és hat magyar – kezén kattant a bilincs, közülük öt embert ki sem engedtek.

Már az akciót megelőző felderítéskor kiderült, hogy alig néhány nap alatt – múlt vasárnap és e hét csütörtök között – négy külföldi férfitól több mint 2,5 millió forintot csaltak el, de arra is volt példa, hogy egy vendég, 52360 forintos fogyasztása helyett,1 030 733 forintot fizetett. Egy másikat pedig a személyzet tagjai elkábítottak, hogy elvegyék a telefonját és tárcáját, benne a pénzével.

Az V. kerületi szórakozóhely alkalmazottai ellen üzletszerűen elkövetett csalás miatt indult eljárás – egyebek mellett. A három lengyel nő és két magyar férfi esetében, akiket őrizetbe vettek, kezdeményezik az előzetes letartóztatás elrendelését.

Nemrégiben rendőrök jártak a József Nádor téren is, ahol – azon túl, hogy ugyancsak arcátlanul magas számlákat állítottak ki –  arra is volt példa, hogy a dolgozók késsel fenyegettek meg egy vendéget, hogy fizetésre bírják.

Olvasói sztorik