Belföld

Késsel is fenyegettek egy vendéget a túlszámlázó budapesti bárban

Négy nőt gyanúsít a rendőrség a József Nádor téri túlszámlázás ügyében. Az arcátlanul magas összegeket behajtó bűnbanda tagjai ellen

hétrendbeli, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette, négyrendbeli, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás vétsége, kétrendeli, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettéknek kísérlete  és felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás miatt folyik eljárás.

A rendőrség szeptember végén már beszámolt a rajtaütésről, ám most újabb részletekre derült fény a Zsaru magazin cikkéből – például arra, hogy a turistákat a nőkből álló bűnbanda két tagja csábította be és vette rá őket, hogy fogyasszanak. Általában olyanokra „vadásztak”, egyik egyedül sétálgattak, vagy legfeljebb egy ember tartózkodott velük. Általában csak fizetéskor derült ki az átvert külföldiek számára, hogy a lányok vendégnek tekintik magukat. Pedig nem csekély összegek szerepeltek a számlán: akadt, aki 170 ezer forintot hagyott ott hat felesért.

Három pálinkáért általában 23 és 150 ezer forint körüli összegről repült a blokk, de előfordult, hogy  valamilyen ismeretlen márkájú italért 200 ezret számolt fel a pultos. 

A lehúzott férfiak között voltak mások mellett török  japán, svájci, lengyel és német állampolgárok. Általában ittasak voltak, és bár megrökönyödtek, nem mertek ellenkezni a nők határozott fellépése miatt.

Akinél nem volt elég pénzt, azt egy közeli automatához kísérték. Egyszer még egy kés is kikerült az asztalra, nyomatékosítva, hogy nincs kibúvó a fizetés alól. A nőket tehát – a két felhajtót, a pultost és az üzletvezetőt – elfogták, akkor is épp nagy „munkában” voltak:  170 ezer forinttal próbáltak megrövidíteni egy japán turistát. A csaló társaság szabadlábon védekezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik