Belföld

Drogos, ittas volt a zsámboki idős nő gyilkosa

Vascsővel verte halálra áldozatát.

Mint korábban megírtuk, előzetes letartóztatásba kerültek a zsámboki gyilkosság gyanúsítottjai. Szabó Ferenc főügyész közleménye szerint a 88 éves asszony Zsámbokon élt, rendszeres ápolásra szorult. A szomszédban élő családja gondozta, de éjszaka egyedül volt a házában.

A gyanúsítottként elfogott két férfi vendégmunkásként lakott Zsámbokon egy családi házban, ahol október 14-én az esti órákban az egyik férfi a szállásukon pálinkát, bort, sört, és kábító hatású anyagot fogyasztott, másnapra virradóan az ablakon keresztül bemászott az idős nő házába.

Az ágyban fekvő asszonyt egy vascsővel olyan súlyosan bántalmazta, hogy a nő a helyszínen meghalt. Kora reggel a férfi elmondta a munkatársának, hogy megölt egy nőt. Ő a szennyezett ruhát, cipőt a kályhában el akarta égetni, de mivel nem volt nála tűzgyújtó eszköz, nem tudta megsemmisíteni a bizonyítékokat.

A főügyész szerint a nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsított férfinél tartani lehetett attól, hogy megszökik. A bűnpártolással gyanúsított társa esetében is fennállt a veszélye, hogy újabb bűncselekményt követ el. (mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik