Belföld
Budapest, 2017. március 17.
Az Ódry Színpad és a Színház- és Filmmûvészeti Egyetem bejáratai a VIII. kerület Vas utca 2c-ben.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

A Színház -és Filmművészeti Egyetemen „az elmúlt harminc évben nem fordult elő szexuális zaklatás”

24.hu
24.hu

2017. 10. 18. 14:38

Harvey Weinstein amerikai filmproducer botránya kapcsán Sárosdi Lilla színésznő osztotta meg a nyilvánossággal, hogy húsz évvel ezelőtt, kezdő színészként egy neves rendező szexuálisan zaklatta. Később elmondta: a rendező a mai napig tanít fiatalokat, és nem ő volt az egyetlen, akit molesztált.

A Katona József Színház az üggyel kapcsolatban közleményt adott ki, melyben azt írják, hogy a színház több mint 30 éves fennállása során nem fordult elő zaklatási ügy, de ha ilyen eset a színházvezetés tudomására jutna, nem hagynák következmények nélkül.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem is közleményben reagált a korábbi szexuális zaklatásra, ők úgy fogalmaztak: A Színház- és Filmművészeti Egyetem tanárai, dolgozói és vezetői mélyen elítélik az emberi méltóság bárminemű megsértését, a hatalommal való visszaélés és a bántalmazás minden formáját.

Kíváncsiak voltunk arra, a Színház- és Filmművészeti Egyetemen a rendszerváltás óta hány bejelentés érkezett szexuális zaklatás miatt, ezért közérdekű adatigénylést adtunk be.

Az egyetem válaszában azt írta:

Nyilvántartásunk szerint a Színház -és Filmművészeti Egyetemen, illetve jogelőd intézményében, a Színház- és Filmművészeti Főiskolán az elmúlt harminc évben nem fordult elő szexuális zaklatás.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 9.
Grezsu Mihályné viszi haza az önkormányzat ajándékcsomagját a Nyíregyházához tartozó Szélsõbokorban 2016. december 9-én. A Magyar Posta dolgozói Nyíregyháza mintegy 19 ezer nyugdíjas lakosának kézbesítik a város 2500 forint értékû karácsonyi ajándékcsomagját.
MTI Fotó: Balázs Attila

Kihirdették a nyugdíjemelést

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.