Belföld

Magyar György: Magyarországon „maga a jogalkotás vált jogellenessé”

Magyar György (Magyar György)
Magyar György (Magyar György)
Az ügyvéd szerint plakátügyben a hatalom lezárta a peres utat, ellehetetlenítette a jogszerű utat a jogsértő eljárás ellen.

A Magyar Nemzetnek a vele azonos érdekeltségi körbe tartozó (Simicska Lajoshoz) Mahir Cityposter Kft. jogi képviselője azt mondta, a kormányhivatalok teljesen jogsértő eljárása ellen azért nem fordulhattak még bírósághoz, mert megfordították az eljárás rendjét: a hivatalok a nekik nem tetsző plakátokat lefotózzák, letépdelik, mindenféle határozat nélkül.

A közigazgatásra is kötelező általános eljárási szabályok szerint a hatóságoknak előbb kellene felszólítaniuk az általuk jogsértőnek vélt tevékenység beszüntetésére, és csak utána léphetnének fel erővel.

Magyar György jogsértőnek tartja a plakáttörvényt és az ahhoz kapcsolódó kormányrendeletet, így a jogalkalmazást is.

Ez  olyan, mintha a házépítést a kémény felhúzásával kezdenék, utána ásnának az alapot.

Ezt az eljárásrend olyan megcsúfolásának, tudatos jogsértésnek nevezte, amellyel szemben tehetetlenek, a hatalom a jogsértést jogszabályalkotásba „burkolta”.

Magyarországon ma már maga a jogalkotás vált jogellenessé. Oda a jogállam! Ami történt, az mind a magyar jogalkotás és jogalkalmazás, mind az európai jogrend megsértése azzal, hogy egy közigazgatási aktust nem engednek törvényes bíróság elé.

Magyar György azt mondta, jogorvoslatra még így is maradt lehetőség. Nyitva az út, hogy az Alkotmánybírósághoz és a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához forduljanak.

A kormányhivatalok az új plakáttörvényre hivatkozva kezdték el leszedetni a politikai plakátokat, majd Simicska Lajos arra kérte közterületi cégei vezetőit, hogy politikai, közéleti tárgyú hirdetés közzétételére vonatkozó megrendelést ne vegyenek fel, illetve ne teljesítsenek, majd rá néhány napra, maga üzent a kormányfőnek a saját plakátjain.

Magyar György (Magyar György)
Orbán-Simicska-háború: Magyar György nem fél
Az ügyvéd furcsállja, hogy a fővárosi fideszesek előbb ismerték a bíróság Mahirre vonatkozó egyik döntését, mint a felperes.
Kell-e félnie Orbánnak a begőzölt Simicska családtól?
Mit jelent a gyakorlatban, hogy Simicskáék milliméterenként fogják levágni Orbánék péniszét? És mi várható attól, hogy a milliárdos immár nyilvánosan is beállt a Jobbik mögé? Valóban terhelő dolgokat is mond majd?
Török Gábor: Ez a legnagyobb fenyegetés, ami eddig érte Orbánt
A politológus szerint a háború Simicska és Orbán között elkerülhetetlennek látszik, és a miniszterelnöknek arra kell készülnie, hogy komoly sebeket kaphat. Nem biztos, hogy politikai értelemben halálosat, de ez sem kizárt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik