Belföld

Nagybátyja unszolására gyilkolt a tatabányai fiú

Egy járókelő hallotta meg a 87 éves tatabányai nő nyöszörgését október elsején 9 óra körül. Ő az az asszony, akit brutálisan bántalmaztak saját otthonában, és később életét vesztette a kórházban. A férfi átment a szomszéd házba, mert tudta, hogy a lakónak van kulcsa az áldozathoz. Az idős nőre a kertbe lépve találtak rá, a földön feküdt és vérzett a feje. Azonnal értesítették a mentőket, akik rögtön látták: a sérüléseit nem okozhatta esés, ezért értesítették a rendőrséget – írja a Zsaru magazin.

A szomszédasszony elmondta, hogy aznap 8 órakor volt a nyugdíjasnál, elvitte neki a boltban vásárolt  árukat, a visszajárót pedig betette a tárcájába. Emlékezett rá, hogy a bukszában volt egy ötezres, amit viszont már nem találtak ott.

A helyszínelők a konyha falán több vérfoltot láttak, a földön egy sörösüveg nyakát, a szemetesben pedig üvegszilánkokat. A rendőrök a környékbeliektől megtudták, hogy egy fiatalember költözött be a szemközti garázsba önkényesen, de az idős asszony hagyta, hogy ott lakjon. Keresték őt,  de nem találták. A közeli boltos azt mondta a nyomozóknak, reggel járt náluk a fiú és nápolyit vett, a visszajárót pedig gálánsan otthagyta. Ezt furcsállották, a korábban meghallgatott tanúk ugyanis azt mondták, V. Györgynek nincs pénze. Egy másik ismerőse ráadásul azt állította, a fiatal drogot is akart vásárolni ezer forintért. Még aznap kiadták ellene a körözést.

Másnap a rendőrök kiszúrták a 19 éves fiút a helyszín közelében. Próbált elfutni, de elkapták. Mivel ekkor még nem készült el az orvosi szakvélemény, rablás miatt hallgatták ki, amit be is ismert. Azt mondta, reggel elment a nagybátyjához, aki felajánlotta, hogy télen lakhat náluk, de fizetnie kell a szállásért. Neki azonban nem volt pénze. Állítása szerint nagybátyja tanácsolta, hogy szerezzen pénzt az idős asszonytól. A 42 éves férfi azt mondta, nemrégiben vécét szerelt nála és látta, hol tartja a tárcáját.

A fiú állítja: nem akarta kirabolni az áldozatot, de rokona addig győzködte, míg végül belement. A férfi azt javasolta, menjenek azonnal, mert reggel nem jár senki az utcán. Felajánlotta, hogy elkíséri és kintről figyel majd, cserébe felezik a zsákmányt. Amikor V. György elindult az ajtó felé, nagybátyja a távolból mutatta neki, hogy vigyen magával valamit, amivel megütheti az asszonyt. Így került hozzá a sörösüveg. A fiú – amint belépett a konyhába – megütötte az idős nőt, méghozzá kétszer a fején. A második csapásra az üveg összetört.

Azt nem tudta megmagyarázni, hogy miért, de ezután fogott egy seprűt és egy lapátot, és összetakarította a szilánkokat, majd kivette a tárcából az ötezer forintot, és elviharzott. Elmondása szerint nagybátyja a zsákmányból kétezer forintot adott neki, amiből kekszet vett, meg a már említett nápolyit. Ezután elkapták a 42 éves férfit is. Ő még azt is tagadta, hogy egyáltalán 10 óra előtt elhagyta volna a házát. Ezt viszont cáfolta a bolt biztonsági kamerájának felvétele.Az asszony – ahogy arról már írtunk – két nappal a bántalmazás után a kórházban életét vesztette.

Legalább tíz ütést mértek a fejére, orr- és állkapocscsonttörést és sorozatos bordatörést szenvedett. Amikor ez kiderült, a fiú módosított a vallomásán: elmondta, hogy amíg ő a szilánkokat próbálta eltüntetni, a nyugdíjas segítségért kiabált. Ekkor nagybátyja berontott a házba, és ütlegelni, rugdosni kezdte az asszonyt, mindaddig, amíg el nem hallgatott, majd elmenekültek.A fiú ellen nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt nyomoznak, míg rokonának – egyelőre – felbujtóként elkövetett rablás miatt kell felelnie. Ám ha a fiatal vallomása igaznak bizonyul, átminősítik az eljárást. Már mindketten rács mögött vannak.

(Kiemelt kép: police.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik