Belföld
Búzakeményítő gyár épül Visontán

Mészáros Lőrinc vajpuha szíve családokon és nebulókon segít

24.hu
24.hu

2017. 10. 10. 15:27

A sikeres üzletember két alapítványa a 4,5-es átlagnál erősebben teljesítő diákokat és a helyben boldoguló családokat támogatja. <3
Korábban a témában:

Újabb alapítványt hozott létre Mészáros Lőrinc és családja a Vál völgyében élő gyermekek és fiatal párok támogatására. A Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány vissza nem térítendő otthonteremtési támogatást nyújt a 35 évesnél fiatalabb felcsúti vagy alcsútdobozi pároknak, illetve ösztöndíjat ad a térség hat településén élő, jól tanuló felső tagozatos általános iskolásoknak – hangzott el kedden a szervezet bemutatkozó rendezvényén, Bicskén.

Székesfehérvár, 2013. január 17.
Mészáros Lőrinc, a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke beszél labdarúgó akadémia és a Videoton FC közös, új, műfüves, székesfehérvári edzőközpontjának ünnepélyes átadásán 2013. január 17-én.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
35 milliárdot adott a Mészároshoz köthető MKB a Mészáros-cégnek
Mészáros Lőrinc érdekeltsége, a Kall Ingredients Kft. korábban nem végzett érdemi üzleti tevékenységet.

Mészáros alapítványai több mint 200 millió forint értékben, három különböző pályázati lehetőséggel segítik a Vál-völgyben élő fiatal párokat és diákokat. A felsőoktatási hallgatókat segítő Mészáros Alapítvány mellett mától a Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány támogatásai is elérhetőek a térségben élők számára – jelentette be Mészáros Lőrinc üzletember a szervezet bicskei rendezvényén.

A 35 évesnél fiatalabb felcsúti és alcsútdobozi házaspárok, illetve élettársak akár 5 millió forintos vissza nem térítendő támogatást is kaphatnak otthonteremtésre, ha vállalják, hogy 10 évig otthonuk marad a választott település. Az 5 millió forintos támogatás új lakás vagy ház vásárlása, illetve építése esetén igényelhető, míg használt ingatlan vételéhez 4 millió forint, felújításhoz, bővítéshez pedig 1,5 millió forintos támogatás kérhető.

A szegény gyerekeknek szánt pénzből azért jutott Mészáros Lőrincnek is
Az Erzsébet-táborokat felügyelő Erzsébet Üzemeltető Kft. összesen több mint fél milliárd forintot költött 2014-től Mészáros Lőrinc különböző cégeinél.

A pályázatok elbírálásánál előnyt élveznek a gyermekes családok, továbbá, akik már több mint három éve Felcsúton vagy Alcsútdobozon élnek, a 100 millió forintos pályázati keret pedig az érdeklődők számától függően bővülhet. Mészáros úgy fogalmazott, lokálpatriótaként úgy érzi, kötelessége támogatni az itt élőket, hogy a fiatalok itt tervezzék a jövőjüket, itt alapítsanak családot és itt neveljék fel gyermekeiket.

Emellett ösztöndíjprogramot is indít az alapítvány: a felcsúti, alcsútdobozi, váli, vértesacsai, tabajdi és kajászói, 4,5-nél magasabb tanulmányi átlagot elérő felső tagozatos gyerekek félévente 100 ezer forintos támogatást kaphatnak, amit a sikeres félévek után a tanulók nevére szóló bankszámlára utalnak, a diákok pedig ezután szabadon dönthetnek annak felhasználásáról. A most bejelentett és a korábbi tanulmányi ösztöndíjból az idei tanévben már legalább 200 diákot kívánnak segíteni, mintegy 100 millió forint értékben.

Alcsútdoboz, 2014. november 18.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) felcsúti polgármester a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Mészáros Lőrinc több földön gazdálkodik, mint San Marino területe
Közben a 180 ezer termelő 90 százalékának alig néhány hektár jut.

Mészáros arra ösztönözte a térség valamennyi diákját, hogy próbálják minél nagyobb számban javítani tanulmányi átlagukat, az ösztöndíjak keretének ugyanis nincs felső határa, a későbbiekben pedig tervezik a középiskolákra történő kibővítését is. Szólt arról is, hogy az ösztöndíj a tanulásra történő motiváció mellett arra is lehetőséget teremt, hogy a diákok megvásárolják azokat az eszközöket, illetve részt vehessenek azokon a különórákon, amik tovább segíthetik tanulmányaikat.

Mészáros Lőrinc megjegyezte azt is, hogy a Vál-völgyre eddig sem volt jellemző az elvándorlás, mivel a térségnek van jövőképe, sok a munkalehetőség. Példaként említette, hogy cégcsoportjaik mintegy 2000 munkahelyet teremtettek a térségben.

Alcsútdoboz, 2014. november 18.
Orbán Viktor miniszterelnök és Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) felcsúti polgármester (középen, b-j) beszélget a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án. Mögöttük Tessely Zoltán fideszes országgyűlési képviselő.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Állami hitelekből hízik Mészáros Lőrinc birodalma
A felcsúti polgármester szerint ez nem közpénz.

Mészárosné Kelemen Beatrix, a kuratórium elnöke elmondta, férjével együtt biztosak abban, hogy a családok a gyermekük számára legjobb célra használják majd fel a támogatást. Bármire is költik ezt a pénzt, a gyerekek azt látják belőle, hogy igenis érdemes igyekezni, jól tanulni. Kiemelte, jó szívvel adnak, és abban reménykednek, hogy a jó tanulók példamutatását sokan követik.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.