Belföld

Apját megverte, anyját megvágta egy késsel a részeges tini

Vádat emeltek egy mindössze 16 éves géderlaki tini ellen, aki az anyját és apját is bántalmazta. Idén tavasszal – részegen –  apját megütötte, anyja kezét pedig megvágta egy késsel, ráadásul garázdálkodott az utcán is.

A 16 éves fiú szüleivel él Géderlakon rendezett körülmények között, de gyakran fogyaszt alkoholt, és ilyenkor agresszívan viselkedett a vád szerint. 2017. március 25-én este is így történt, ittasan érkezett haza. Ezt szülei szóvá tették, erre a kamasz „válaszul” rátámadt apjára.

Dulakodni kezdtek, eközben a tini többször megütötte a férfit a fején, méghozzá ököllel. Ekkor a szülők közölték, hogy hívták a rendőrséget, mire a fiú felkapott egy konyhakést és kiment az utcára. Itt elkezdett kukát rugdosni, hadonászott és azt ordította, hogy jöhet bármilyen rendőr, le fogja szúrni. Édesanyja kiment, hogy lenyugtassa és elvegye tőle a kést, ezt azonban a kamasz nem hagyta és megvágta anyja jobb alkarját.

A nőnek ennek ellenére is sikerült megszereznie fia „fegyverét”, majd megérkeztek a rendőrök és elvitték a fiút.

A bántalmazás miatt a szülők könnyű sérüléseket szenvedtek, és mindketten kérték fiúk megbüntetését könnyű testi sértés vétsége miatt.

A fiatalkorú vádlott már korábban is került összeütközésbe a törvénnyel: jármű önkényes elvételének bűntette miatt a Kalocsai Járásbíróság eltiltotta a vezetéstől, valamint egy másik ügyben az ügyészség elhalasztotta vele szemben a vádemelést.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség kétrendbeli könnyű testi sértés vétségén kívül garázdaság vétségével is vádolja. Ezt az ügyét is a Kalocsai Járásbíróság tárgyalja majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik