Belföld

Leszámolásra készül a ferencvárosi Fidesz

Két, kerületi ügyekben aktív ellenzéki önkormányzati képviselőt akar ellehetetleníteni a IX. kerületi Fidesz, tudtuk meg több forrásból. A terv szerint Baranyi Krisztina (Együtt) és Jancsó Andrea (LMP) ellen irányul támadás a holnapi, október 5-ei testületi ülésen: a cél az, hogy a két képviselőt megfosszák bizottsági helyüktől, ezzel jelentősen megvágva a fizetésüket is.

Azt hiszik ezzel megállíthatnak, de rosszul hiszik. Nem ijedek meg sem tőlük, sem ettől a politikai vendettától

– reagált a hírre Baranyi Krisztina, aki egyébként nem lesz jelen az ülésen, mivel Aradra indul pártjával együtt koszorúzni a nemzeti emléknap alkalmából.

Jancsó Andrea hasonlóan nyilatkozott:

Egyértelműen politikai leszámolásra készülnek, de rosszul gondolják, hogy ezzel célt érhetnek.

Az előzetes napirendben nem szerepel, hogy szavaznának ilyen kérdésről az ülésen, úgy tudjuk, azt helyben fogják benyújtani. Az indoklás szerint a képviselőknek azért kellene távozniuk a Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottságból – csak ennek a tagjai –, mert túl sokat hiányoztak.

Úgy tudjuk, ezért egy fideszes képviselőt is beáldoznának, Fröhlich Pétert, aki valóban sokat hiányzott a bizottsági ülésekről.

Baranyi és Jancsó viszont azt állítja, mandátumuk megszerzése óta kevésszer hiányoztak, és akkor is a legtöbbször igazoltan.

Megkerestük Bácskai János fideszes polgármestert, tud-e az ellenzékiek kiszorítását célzó javaslatról. Az önkormányzat sajtóosztályától azt a választ kaptuk, hogy a polgármester úr jelenleg nem tud válaszolni, de az ülés nyilvános, és ott szeretettel várnak minket.

Ha lesz ilyen szavazás, akkor kimenetele nem kérdéses: a 17 fős testületben csupán 5 ellenzéki és egy független képviselő ül.

Jancsó Andrea és Baranyi Krisztina is nyilvánvalónak gondolja, hogy az előterjesztés valós oka az, hogy olyan kerületi ügyekkel foglalkoznak, amelyek kínosak a kerületi vezetésnek. Az LMP-s képviselő nemrég tett feljelentést a kerületi vezetés gyanús ingatlanügyei miatt, ugyanis kiderült, hogy önkormányzati tisztviselők és rokonaik is nevetségesen olcsón jutottak önkormányzati ingatlanokhoz.

Baranyi Krisztina pedig legutóbb azzal hozta kellemetlen helyzetbe a helyi Fideszt, hogy észrevette, hogy a parkolóautomaták érvénytelen jegyet adnak és az üzemeltetésüket egy olyan vállalkozóra bízták, akit jelenleg parkolási pénzek eltüntetésével vádolnak. Korábban pedig az Illatos úti méreg elszállítását harcolta ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik