Belföld

Fidesz-szakadárok voksaival zárult a palotai pártháború

Hajdu László és a helyi Fidesz viszonya puskaporos volt, de most fura módon választottak új alpolgármestereket. Ez nem sikerült volna fideszes voksok nélkül ugyanis, bár a kormánypárt most már eggyel kevesebb helyettes városvezetőt ad a XV. kerületnek.

A magyar politika legtipikusabb mintái rajzolódnak ki a XV. kerületben, Rákospalota-Pestújhelyen, ahol Hajdu László DK-s polgármester küzd a Fidesszel, néha az MSZP-vel, vagy az MSZP-ből épp kirúgott képviselővel. Szeptemberben már írtunk a török sorozatokat meghazudtoló szappanoperáról, ami egy óvodafelújítás miatt robbant ki, és most ott tart, hogy puccszerűen új alpolgármestereket választott a kerület.

Hajdu anno azért nem bólintott rá egy 280 millió forintos óvodafelújításra, mert sokkal drágább ajánlatok jöttek ennél. A Fidesz viszont nagyon akarta a projektet, ezért meg szerette volna nyirbálni Hajdu jogköreit, sőt fel akarta függeszteni őt. Ehhez az akkor még MSZP-s, azóta a párttól elcsapott Móricz Eszter képviselőt is megnyerték. A polgármester erre levélben kampányolt a kerületi lakosoknál önmaga mellett, de végül megmaradt pozíciójában.

A mostani friss fejlemény, hogy megtudtuk, Pintér Gábor fideszes alpolgármestert lemondatták, ahogy a másik – korábban a CEU mellett kiálló – fideszes alpolgármester, Balázs Zoltán is távozott. A helyükre Viktorné Kovács Judit jött a Fideszből, valamint Tóth Imre az MSZP-ből, akiket helyben konstruktív politikusoknak tartanak.

A béke hirtelen kitört azzal is, hogy formálisan kilenc fideszes képviselő maradt a 10-ből, mivel egyikőjük elhagyta a kerületi frakciót. De ketten a kilencből megszavazták Hajdu indítványait, így jött létre a fenti változás. Most tehát két fideszes helyett egy fideszes és egy szocialista alpolgármestere van a DK-s kerületvezetőnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik