Közélet
AppleMark

Levelet írt a DK-s polgármester a rákospalotaiaknak, azt kéri, hogy álljanak ki mellette

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2017. 07. 03. 20:30

Hajdu László ellen fegyelmit kezdeményeznek, ezért fejléces papíron fordult a lakossághoz.

Levélben kéri a lakosság támogatását a XV. kerület DK-s polgármestere, Hajdu László.

A kerületben politikai patthelyzet alakult ki a 2014-es önkormányzati választás után, mivel a DK-Együtt-MLP-MSZP-PM-RÁTE (utóbbi a Rászorulókat Támogatók Egyesülete nevű kerületi civil szervezetet jelöli) szövetségnek Hajduval együtt csak kilenc embere van a testületben, a Fidesznek meg tíz. Emellett egy jobbikos és egy LMP-s képviselő van az önkormányzatban.

A patthelyzet feloldásaként a RÁTE-tag Németh Angéla mellett egy-egy alpolgármesteri széket kapott a Fidesz-KDNP-s Pintér Gábor, illetve Balázs Zoltán. Ám ahogy arról korábban beszámoltunk, a fideszesek azt már nem tudták megemészteni, hogy Lamperth Mónika volt szocialista belügyminiszter lett a kerület jegyzője.

Néhány napja arról írtunk, hogy a Fidesz fegyelmi eljárást kezdeményezett Hajdu ellen, amihez más képviselőket is megnyertek. Ennek háttere, hogy a Fidesz óvodafelújításba fogna, de a közbeszerzést a polgármester túlárazottnak tartja, ezért nem hajlandó elrendelni a pénz kifizetését.

Ezek után Hajdu a kerületi lakosoknak az önkormányzat fejléces papírján, polgármesteri pecséttel ellátott, bizalmas hangú levelet küldött, amiben lényegében azt kéri: menjenek el a testületi ülésre, és álljanak ki mellette.

Szilvágyi László kerületi LMP-s képviselő a 24.hu-nak elmondta: olyan ember is megkapta a politikai célzatú levelet, aki öt éve kijelentkezett abból a lakásból, ahova érkezett. Hozzátette: kíváncsi rá, hogy közpénzből küldték-e a levelet, és milyen címadatbázis alapján. Erről mi is megkérdeztük Hajdut, ha megérkezik a válasza, természetesen közzétesszük.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Balatonfenyves, 2014. június 13.
Gardatetemek a Balaton partján, Balatonfenyvesnél 2014. június 13-án. Az elmúlt napokban mintegy 20 ezer gardatetemet gyűjtöttek be a Balatonnál, a halpusztulás oka egyelőre ismeretlen.
MTI Fotó: Varga György

Temetővé válhat a Balaton egy időre

Kommentek

Budapest, 2018. március 13.
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) székháza a főváros V. kerületében, a Széchenyi István téren. 
Az alkonyi felvételen gépjárművek haladnak az id. Antall József rakparton.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.