Belföld

Tizennégy évet kapott a kislányát erőszakoló, rettegésben tartó apa

Tizennégy év fegyházbüntetést kapott a férfi, akit azzal vádoltak, hogy éveken át molesztálta, bántalmazta és rettegésben tartotta kislányát, aki az átélt borzalmak miatt véget akart vetni az életének. A brutális bűncselekmény ügyében szerdán hirdetett ítéletet a Debreceni Ítélőtábla Dr. Elek Balázs vezette tanácsa, amely helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.

Az apát  szexuális erőszak és folytatólagosan elkövetett szexuális kényszerítés bűntettében, valamint folytatólagosan elkövetett testi sértés vétsége és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében találták újfent bűnösnek, ezúttal is azzal a lehetőséggel, hogy miután letöltötte büntetése kétharmadát, feltételesen szabadlábra bocsátható. Illetve mind a négy kiskorú gyermeke esetében megszüntették a szülői felügyeleti jogát.

Az ügy azért került a táblabíróság elé, mert a férfi és védője enyhítésért, az ügyészség pedig súlyosbításért fellebbezett.

A férfi élettársával Hortobágyon élt. Kapcsolatuk azonban megromlott, miután a vádlott agresszív természetű volt. Az asszony emiatt többször elköltözött. A vádirat szerint

2007-ben kezdett közeledni egyik közös, kiskorú gyermekükhöz, szexuálisan zaklatta őt. A kislány, aki ekkor 10 éves volt, senkinek nem mert beszélni a történtekről. Két évvel később a férfi megerőszakolta a gyermeket. 2010-ben az élettárs végleg elköltözött, vagyis a vádlott egyedül maradt a lányával, onnantól kezdve a „szexuális cselekmények” rendszeressé váltak. A kislány minden alkalommal kérte apját, hogy ne tegye ezt vele, de a szülő egyre agresszívabbá vált, többször bántalmazta és életveszélyesen megfenyegette a gyereket. 2013-ban a vádlott nevelése és felügyelete alá került egy másik kiskorú gyermeke is. A két testvér között 8 évig semmilyen kapcsolat nem volt, ezért a már molesztált, bántalmazott kislány nem beszélt arról, mit tesz vele apjuk.

Kiderült, 2013 nyarán a férfi próbált „szexuálisan közeledni” lánya egyik osztálytársához is, aki 2013 nyarán többször vendégeskedett náluk.

A vádlott szokásai 2013 decemberétől még inkább eldurvultak, a kislány pedig a történtek hatására egyre rosszabbul tanult és 2014 februárjában, a kollégiumban magához vett egy kést, hogy megölje magát. Végül ezt nem tette meg, de egyik barátnőjének elárulta, hogy mire készül, aki viszont szólt egy nevelőtanárnak. A gyerek ezután beszélt a pedagógusnak az évek óta tartó bántalmazásokról, hogy fél hazamenni, kilátástalannak látja az életét, de a molesztálásról ekkor még hallgatott. Ezután beszállították a pszichiátriai osztályra, ahol végül az őt kezelő orvosnak elárulta, mi szexuális erőszak áldozata

2014 márciusában a gyerek a gyámhivatali ügyintézővel feljelentést tett a rendőrségen. A férfi tagadta, hogy bűncselekményt követett el.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik