Belföld

Bódult férfi sebesített meg késsel egy rendőrt Budán

Egy nő hívta a rendőrséget szeptember 19-én este, miután élettársa megverte. Az egyenruhások kimentek a III. kerületi Parlag dűlői házukhoz, a férfi azonban már nem volt ott.

Az esetről a Zsaru magazin számolt be. Az asszony kisebb sérüléseket szenvedett, mentőt hívtak hozzá. Nem tudta eldönteni a helyszínen, hogy kíván-e magánindítvánnyal élni a párjával szemben. A kollégák megkérdezték a férfi nevét és adatait, akkor derült ki, hogy a 31 éves B. Sándort körözik bűncselekmény miatt. Másnap reggel ismét bejelentést kaptak, miszerint egy nőt fogva tart az élettársa a Parlag dűlőn. Egy járőrpáros elindult a helyszínre, akiket Krizsán Krisztián törzsőrmester, Járvási Pál őrmester és Csató Andrea őrmester is követett, miután hallották, hogy kollégáik ugyanarra a címre kértek segítséget, ahol ők előző nap voltak.

Még útközben megtudták a kollégáiktól, hogy a férfi otthon van, de a nőt nem tartja fogva. Bementek a viskóba, a férfi az egyik besötétített szobában feküdt, egy ágybetéten, és láthatóan zavart volt. Többféle verzióban is elmondta, hogy valamiféle kábítószert fogyasztott az éjszaka folyamán. Közölte vele az egyik rendőr, hogy elfogatóparancs van ellene érvényben, ezért előállítják a kapitányságra.

Úgy tűnt, megértette, de azt mondta, fázik. Az egyenruhás ezután megkérdezte az élettársától, hogy mi van a férfi zsebében. Azt válaszolta, hogy semmi, csak a kocsi kulcsa, amit oda is adott a nőnek, hogy behozza az autóból a cipőjét. Egy pulóvert is hozott az asszony, amit az egyenruhás átnézett, mielőtt a férfira adta volna.

Miután felöltözött, még mindig húzta az időt, azt állította, hogy rosszul van, nem tud egyedül felkelni, kérte, hogy segítsek. Én a feje mellett álltam, mondtam neki, hogy rendben. A bal karja alá akartam nyúlni, hogy felemeljem. Végig figyeltem minden mozdulatát, és láttam, hogy a jobb kezét a combjára teszi. Amikor odahajoltam, hogy felsegítsem, egy hirtelen mozdulattal a jobb kezével a matrac és a fal közé nyúlt, és előrántott egy kinyitható kést. Egy szempillantás alatt már kint volt a penge, amivel felém döfött, közben azt üvöltötte: „leszúrlak titeket!” A mellkasomtól körülbelül tíz centiméterre tudtam megállítani a kést.

– mondta Krizsán Krisztián.  Egy másik rendőr a gyanúsított jobb oldalán állt, a csípője magasságában.

Amikor láttam, hogy a kollégám felé szúr, azonnal elkaptam a jobb csuklóját, de nem csillapodott, ki akart szabadulni a szorításomból. Ha nem lett volna rajtam kesztyű, engem is megvágott volna. Végül Járvási Pállal együtt hármunknak sikerült kitekerni a kezéből a kést és megbilincselni.

– nyilatkozta a lapnak Rideg Renátó Sándor őrmester.

Előbbi egyenruhás azt mondta,

először nem is érezte, hogy a bódult férfi megvágta, csak azt látta, hogy véres a keze. Amikor jobban megnézte, akkor látta, hogy a tenyerén van egy kisebb szúrás, a hüvelykujja tövében pedig egy másfél centiméter hosszú, mélyebb vágás, ami erősen vérzett. A rendőrt mentő vitte kórházba, de szerencsére nem ért ideget a vágás, és összevarrni sem kellett.
B. Sándorral alkoholszondát fújattak, ami negatív lett, majd vér- és vizeletmintát vetettek tőle, amit toxikológus szakértő vizsgál. A férfi ellen hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Központi Nyomozó Főügyészség. A bíróság szeptember 22-én elrendelte előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik