Belföld

Csecsemőgyilkosság Budapesten – az anya ölt, az apa irányította

Vádat emelt az ügyészség a XVIII. kerületi újszülött megölése kapcsán.Az apát és az anyát is bíróság elé állítják.

A vádlottak élettársként éltek, és közös gyermekük is született 2013 végén. A nőnek egy korábbi kapcsolatából volt egy másik gyermeke is. 2014-ben ismét teherbe esett, ekkorra azonban megromlott a viszonya párjával. A férfi azt mondta, hogy a születendő baba nem az övé, és ne is szóljanak a terhességről senkinek.

A nő így is tett, eltitkolta a várandósságát, nem szólt sem a szüleinek, sem a barátainak, és orvos sem látta.  Hogy babát vár, testalkata miatt nem vették észre a környezetében.

A vádirat szerint 2014. október 23-án a pár, valamint a nő szülei és gyermekei mindannyian otthon tartózkodtak, amikor beindultak a fájások. A nő ezt jelezte élettársának, akivel együtt bementek a fürdőszobába, ahol végül megszülte a gyermeket, „majd ezután a férfi által mondottak szerint megölte”. Ezután az újszülött holttestét a nő – szintén a férfi tudtával – elrejtette, és csak két nappal később vitte el egy XVIII. kerületi társasház udvarán található szeméttárolóhoz, ahol az egyik szemetes kukába tette.

A baba holttestét másnap egy férfi találta meg, aki a szemét között keresgélt.

A vádirat szerint a leánycsecsemő élve született és életképes volt, halála erőszakos úton, fulladás miatt következett be.

A párt emberölés minősített – tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett – bűntettével vádolják, amit a férfi bűnsegédként követett el. A bűncselekmény a törvény szerint mindkettőjük esetében tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – tudtuk meg a Fővárosi Főügyészségtől.

Ahogy arról beszámoltunk, a tetteseket egy év után kapták el, a párról fantomkép is készült.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik