Belföld

Polt Péter visszautasította, hogy lánya barátjának kihallgatásáról kérdezzék

polt-peter(210x140).jpg (Array)
polt-peter(210x140).jpg (Array)
Aki a Quaestor-ügy fő vádlottja, Tarsoly Csaba titkára volt.

Személyeskedésnek nevezte és visszautasította Polt Péter legfőbb ügyész, hogy Hadházy Ákos LMP-s képviselő a parlamentben azt kérdezte tőle, miért nem hallgatták ki a Quaestor-ügyben a fő vádlott, Tarsoly Csaba titkárát, aki történetesen Polt Péter lányának barátja. A politikus megjegyezte: reméli, nem azért nem hallgatták ki a titkárt, „mert a legfőbb ügyész a lányát kérdezte meg erről”.

Hadházy arra is kíváncsi volt, hogy a vádirat miért nem foglalkozik a felügyeletek felelősségével, és miért nem tudható a Tarsoly által eltüntetett 1,2 milliárd forint.

Polt válaszában azt mondta: Hadházy kérdésének címéből nem tudta eldönteni, miről van szó. Kijelentette, hogy a Quaestor-ügy felgöngyölítését sikernek tartja, a felügyeletek szerepét pedig a hatóságok vizsgálják, mert úgy látják, 2006 körül fel lehetett volna tárni az ügyet, de ez valamiért nem történt meg.

Hadházy kifogásolta, hogy nem kapott választ kérdéseire, amire Polt úgy reagált, hogy ekkora ügyben ennyi kérdésre 2-4 perc nem elég. (hvg.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik