Belföld

Rendőröket gyalázott a Facebookon, feljelentették

Nem tetszett a Zalaegerszegen autózó férfinak, hogy fényképeznek, lekurvázta a két rendőrnőt, akikhez eljutott a hozzászólás híre.

Becsületsértés elkövetésével vádolják azt a férfit, aki egy zárt Facebook-csoportban gyalázott két rendőrnőt – erről a Kanizsaujsag.hu ír.

A vádlott májusban Zalaegerszegen autózott, amikor meglátta, hogy egy civil járműben két rendőrnő tartózkodik, egyikük az arra haladó autókat fényképezi. A szolgálatot teljesítő rendőrök többek között rendszámfelismerő technikát alkalmaztak a körözött gépjárművek kiszűrésére – mondta el a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A férfi még aznap este kommentelt egy zárt Facebook-csoportban közzétett bejegyzésre.

és milyen jogon fényképezget a két rendőrk… civil autóból … azt is kis kézi fényképezővel csak tudnám milyen jogon? valami baja van állítsa meg az embert, de nem undorító gerinctelen patkány módon a kocsiból fényképezget a két k….

– írta.

A két érintett rendőr még aznap este értesült a hozzászólásról, másnap pedig feljelentést tettek becsületsértés miatt annak szerzője ellen. A vádlott rendvédelmi szerv tagjaival szemben, azok munkakörének ellátásával összefüggésben használt becsület csorbítására alkalmas kifejezéseket, ami miatt két rendbeli becsületsértés elkövetésével vádolta meg a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik