Belföld
Nyíregyháza, 2013. július 23. 
Egy fogvatartott ruházatát vizsgálja át egy õr a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, Nyíregyházán 2013. július 23-án. Északkelet-Magyarország négy büntetés-végrehajtási (bv) intézetében az országos átlagot meghaladó, 200 százalékos a telítettség, közölte Tóth László, a Belügyminisztérium gazdasági és informatikai helyettes államtitkára 2013. július 10-én a debreceni bv-intézetben, ahol átadta az új  bástyafalat és õrtornyot. Mivel az utóbbi két évben nõtt a fogvatartottak száma, a következõ három évben bõvítik az északkelet-magyarországi bv-intézeteket, és zöldmezõs beruházás keretében új, ezerszemélyes börtönt is építenek.
MTI Fotó: Balázs Attila

A smasszert szapulta az elítélt, meglett ennek a böjtje

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

újságíró. 2017. 09. 11. 09:01

A 26 éves férfi nem tisztelte túlzottan az őröket, szidta, fenyegette őket. Sikerült ezzel megdupláznia a büntetését.
Korábban a témában:

Társadalmunkba nehezen beilleszkedő elítéltről közölt egy tanulságos történetet hétfő reggel a Somogy Megyei Főügyészség. A meg nem nevezett 26 éves vádlottról annyit írnak, hogy többszörös visszaeső, már ötször volt büntetve, többnyire vagyon elleni bűncselekmények miatt.

Legutóbb épp töltötte 2 év 4 hónapos büntetését hétvégi házakba való betörések miatt, amikor magánzárkás büntetést kapott. Azért kellett a plusz intézkedés, mert mobilt találtak nála, tiszteletlenül viselkedett és bántalmazta zárkatársát.

Miközben végrehajtották a magánzárkás büntetést, egy este az egyik büntetésvégrehajtási (a továbbiakban bv-) őrt szidalmazta, vagy ahogy a közlemény hivatali nyelven fogalmaz,

mások előtt munkakörének ellátásával összefüggésben lealacsonyító, becsmérlő kifejezésekkel illette, amelynek több fogvatartott és a bv. őr is fültanúja volt.

Másnap reggel szolgálatváltáskor megint rendkívül durva, becsmérlő kifejezéseket használt az őrrel szemben, majd megöléssel, nyakának kitörésével fenyegette meg.

Ezért a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította őt, majd becsületsértés és zaklatás miatt két év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

(Kiemelt kép: MTI Fotó/ Balázs Attila)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Reka Bucsi speaks to the audience after being awarded the Audi Short Film Award during the awards ceremony of the 68th edition of the Berlinale film festival on February 24, 2018 in Berlin. / AFP PHOTO / Tobias SCHWARZ
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.