Belföld

Van 6 százaléknyi DK-s, aki tudna Gyurcsány nélkül élni

Lezárult a Demokratikus Koalíció hatnapos belső szavazása, aminek az (előre borítékolható) eredményét Molnár Csaba ügyvezető alelnök ismertette:

A Gyurcsány Ferenc nélküli közös pártlista elutasítását 94 százalékuk támogatta, míg arra, hogy mind a 106 választókörzetben meg kell kezdeni a tárgyalásokat, 97 százalék mondott igent.

AZ MTI tudósításából továbbá kiderül, hogy Gyurcsány Ferenc pártelnökként vezetni fogja jövőre a DK országos listáját. Ettől függetlenül Gyurcsány egyéniben is indulhat, de a listán ott lesz, az biztos.

Molnár Csaba hangsúlyozta, hogy a döntés  végleges és kötelező a párt vezetésére, ezért csak ennek alapján tudnak tárgyalni más pártokkal. Az alelnök kérte a szocialistákat, hogy szombati választmányi ülésükön ne tegyenek a DK pártszavazásának végeredményével ellentétes javaslatot. Ha a szocialisták mégis ezzel ellentétesen döntenek, azt úgy értelmezik majd, hogy az MSZP nem akar közös választási listát, de a DK ebben az esetben is nyitott arra, hogy megállapodjanak az egyéni körzetek jelöltjeiről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik