Belföld

A DK az Orbán-kormányt hibáztatja azért, hogy 20 év után ismét csökkent a magyarok várható élettartama

Megírtuk, több mint 20 év után újra csökkent a magyarok várható élettartalma. Ez leginkább a nőket érinti, ilyenkor természetesen elkezdik vizsgálni mi lehet ennek az oka. Kutatók szerint a nemek megváltozott szerepe is lehet egy indok, de nem csak Magyarországon volt ez megfigyelhető, a háttérben az influenzajárvány játszhatott közre.

A Demokratikus Koalíció is elkezdtek gondolkozni azon, mi lehet ennek az oka, és egészen hamar meg is fejtették:

Szerintük

megkerülhetetlen a Fidesz felelőssége abban, hogy Magyarországon csökken a várható élettartam.

Az ellenzéki párt alelnöke szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a várható élettartam az egész világon növekszik, kivéve Magyarországon, ahol ezzel egy 20 éves trend fordult meg.

Varju László azt mondta:

míg a Gyurcsány-kormány alatt még folyamatosan nőtt az átlagéletkor, addig ez – a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatai szerint – most csökkent.

A magyarok tehát egyre korábban halnak meg a növekvő szegénység, a szociális ellátórendszer hiányossága és legfőképp az egészségügy szétverése miatt – jelentette ki. Addig, amíg Orbán Viktornak fontosabb “a várbeli luxus”, mint a kórházak felújítása, bizonyára növekedni fog a gyógyítás nélkül maradtak száma – folytatta Varju László.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik