Belföld
MOSCOW, RUSSIA - APRIL,16 (RUSSIA OUT) Russian President Vladimir Putin lights candle during the Easter Service in the Christ The Saviour Cathedral in Moscow, Russia, early April, 16, 2017. Eastern Orthodox Churches, including the Russian Orthodox Church, which observe the ancient Julian calendar, usually celebrate Easter later than catholics and other Western churches. (Photo by Mikhail Svetlov/Getty Images)

Putyin díszpolgársága: szabálytalanul ítélhették oda az elismerést a Debreceni Egyetemen

Pető Péter
Pető Péter

felelős szerkesztő. 2017. 09. 12. 15:59

Korábban a témában:

A kitüntetések adományozását, így a Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin díszpolgári címéről szóló döntést sem tekintjük személyi kérdésnek, mivel az nem érint, nem kapcsolódik a Debreceni Egyetem és egy magánszemély közötti közalkalmazotti vagy egyéb jogviszonyhoz

– válaszolta kérdésünkre a felsősoktatási intézmény.

A 24.hu azután fordult az egyetemhez, hogy a hvg.hu megírta, az orosz elnöknek szóló elismerés odaítéléséről elektronikus formában szavaztak.

Az intézmény szervezeti és működési szabályzatában (15. paragrafus) ugyanis az áll:

Ha olyan sürgős döntésre van szükség, mely nem teszi lehetővé az ülés időben történő összehívását, vagy a sürgősen megtárgyalandó téma nem indokolja az ülés összehívását, személyi kérdéseket kivéve, elektronikus úton is lehetőség van a Szenátus tagjai véleményének beszerzésére.

Hogy egy élő ember kitüntetése mi okból ne minősülne személyi kérdésnek, és miért csak a közalkalmazotti jogviszony számítana annak – vagyis az, ha Putyint főállású oktatónak nevezik ki –, azt nem részletezte az egyetem, amelytől egyébiránt azt kérdeztük: miként kerülhetett sor az ügyben szabálytalan szavazásra, tervezi-e az egyetem vezetése, hogy felülvizsgálja a döntést az elkövetett szabálytalanság miatt, illetve ki a felelős azért, hogy személyi ügyben elektronikus úton szavaztak a szenátus tagjai?

Az ügy megértését ugyanakkor segítheti, ha hozzátesszük: a 24.hu kedden írt arról, Putyin alapítványa hogyan támogatja a Debreceni Egyetemet, illetve hogyan járult hozzá az Orosz Központ létrehozásához.

1452078 Russia, Moscow. 04/19/2013 At the nineteen-level book storage of the Russian State Library. Ramil Sitdikov/RIA Novosti
Bútorokat, könyveket és egy Orosz Központot is kapott a Debreceni Egyetem Putyin alapítványától
Ráadásul az egyetemnek még fizetnie sem kellett ezekért. Közérdekű adatigénylésünkből kiderül, egyre több szállal kötődik a DE Oroszországhoz.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

Kommentek

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.