Belföld
Budapest, 2016. október 9.
A római-parti fákért tüntető civilek Budapesten 2016. október 9-én. A civilek azt követelik a döntéshozóktól, hogy a természeti értékek, a fák és föveny megtartása mellett újítsák meg a Római-partot.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Zsidózással hallatja hangját a Római mobilgátat védő szervezet

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

újságíró. 2017. 09. 11. 10:34

Átment nettó náci-nyilasba a Római-partért Egyesület, ami egészen vállalhatatlan zsidózással próbálja védeni a parti ingatlanokat.
Korábban a témában:

Egészen kemény háborúskodás zajlik már a Római parton, ahol két, megegyezésre képtelen fél viaskodik. A partmenti ingatlanokat védők álláspontja az, hogy a városnak kötelessége lenne őket megvédeni a Duna időnkénti áradásaitól, akár azon az áron is, hogy kivágják a partmenti fasort és mobilgát csúfítsa el a tájat. Épp ez az ellenző civilek legfőbb aggálya, na meg hogy a város egyik utolsó érintetlen Duna-partja ez, ami turisztikailag is fontos, de így elvész.

Az ingatlanjaikat védeni akarók egy civil szervezetbe tömörültek, ez a kormány ügyeit is támogató Római-partért Egyesület. Ez időnként kemény hangvételű közleményben megy neki mindenkinek, aki ellenzi a fakivágásokat és a mobilgát – amúgy Tarlós István főpolgármester által is támogatott – létesítését. De most nagyon úgy tűnik, túlmentek minden határon.

Kitalálták, hogy a náci-nyilas időket idéző Facebook-posztban arra a feltételezett párhuzamra mennek rá, hogy őket is be akarják zárni a Nánási úti gát és a Duna közé, mintegy gettóba. Kit zártak még gettóba? Hát a zsidókat a negyvenes években. Ennek megfelelően két poszt is született a témában.

Forrás: Facebook/ Római-partért

A második sokkal keményebb lett, ebben azt írják, “zsidó értelmiségiek” akarják gettóba zárni az ingatlantulajokat, akik “hazug, demagóg állításokkal kápráztatnak”. Egészen elképesztő a folytatás (amihez az említettek fotóit is csatolták; a helyesírási hibákat pedig nem javítottuk):

Mintha elfelejtették volna mi történt rokonságukkal a 40-es években hasonlóan akarnak elbánni a 70 ha.-on lévőkkel!Rajzolgatnak magántulajdonban lévő telkekre!Talán ki akarnak sajátítani és munkatáborba készülnek küldeni az itt élőket?Lányi,Tosics,Béres,Moldován urak mit képzelnek magukról!

 

 

Forrás: Facebook/ Római-partért

Együtt: Tarlós határolódjon el

Az Együtt le is csapott a történtekre, a párt nevében Pataki Márton budapesti elnök háborodott fel. Azt írja közleményében, hogy “vérlázító és elfogadhatatlan ez az 1930-as évek náci propagandáját idéző retorika, amivel a saját anyagi érdekei miatt az ingatlanlobbit képviselő álcivil szervezet kétségbeesetten próbálja megvédeni a budapestiek döntő többsége által elutasított Római-parti mobilgátat.” Pataki követeli Tarlóstól, hogy határolódjon el az általa sokszor védett civil szervezettől.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fotó: 24.hu / Bielik István

Őrizetbe vették a rendőrök M. Richárdot

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.