Belföld

Még mindig válságos állapotban van a körhintából kizuhant fiú

Válságos az állapota továbbra is annak a fiatalnak, aki – többekkel együtt – megsérült szombat este a várpalotai körhintabalesetben. A fiú kómában van – tudtuk meg győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos igazgatójától. Oláh Attila a 24.hu-nak azt mondta, mindent megtesznek a sérültért.

Az intenzív osztályon ápolt fiatal koponya-és agysérülést szenvedett és – mint azt írtuk – szombaton megoperálták.

A baleset a Hunyadi Mátyás téren történt, működés közben esett szét a nyolcszemélyes hidraulikus szerkezet. A sérültek mind a körhintán ültek. Az eddigi adatok szerint négyen nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedtek, egyikük viszont – a fent említett fiatalember – életveszélyes állapotban került kórházba. Egy szemtanú a történtek után azt írta, egyikük az autója elé zuhant.

Fotó: police.hu

A fiú édesanyja a Tényeknek vasárnap azt nyilatkozta, bűntudatot érez a történtek miatt. A veszprémi asszony két gyerekével ült fel a kalapácshintára, mind a hárman megsérültek, és még két másik vendég is, ketten pedig ki is zuhantak, a fiatal fiú feje a padkának csapódott.

Fotó: police.hu

A jelenleg is kritikus állapotban lévő fiú harmadszor ült a hintán, amikor a baleset történt. Anyja beszámolója szerint vasárnap reggel azzal keresték meg a kórházból, hogy ha fia életben is marad, csak két százalék az esélye, hogy felépül.

Egyik olvasónk Facebook-élőben közvetítette a hétperces menetet, közvetlenül a baleset előtti menetet.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indított eljárást, gyanúsított egyelőre nincs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik