Belföld

Szétesett egy vidámparki játék Várpalotán, többen megsérültek

Egy meghibásodott vidámparki játék miatt sebesültek meg többen szombat este Várpalotán – tudta meg a 24.hu. Az értesülést megerősítette a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya. Kucsera Katalin elmondta: az elsődleges információk szerint

öt ember sérült meg, ketten súlyosan, hárman pedig könnyebben. Úgy tudjuk, a berendezés egy része szétesett. A rendőrök jelenleg is dolgoznak a helyszínen, az érintett területet lezárták. A történtek miatt foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt eljárás indult, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

A katasztrófavédelemnek hat sérültről van tudomása a Hunyadi Mátyás téren.  Tájékoztatásuk szerint

műszaki meghibásodás miatt eltört egy körhinta, és többen kiestek belőle.

A helyszínre a pétfürdői hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a sérültek mozgatásában segítettek.

A baleset kapcsán kerestük az Országos Mentőszolgálatot, akik időközben arról tájékoztattak, hogy

a helyszínre négy mentőegységet, köztük esetkocsit és mentőorvosi kocsit is riasztottak. Egy 20 év körüli fiatalember súlyos sérülésekkel, további három főt – egy 40 év körüli nőt, egy 15 év körüli fiút és egy szintén 15 év körüli lányt – könnyebbnek tűnő sérüléssel szállítottak kórházba.

Egy szemtanú arról írt, hogy az egyik sérült az úttestre, éppen az autója elé zuhant.

Kilenc éve – 2008 júliusában – a Pest Megyei Tökön történt hasonló baleset. A falunapon leszakadt egy körhinta, akkor tizenhét ember sérült meg, közülük egy fiatal életveszélyesen, hárman pedig súlyosan. Az érintettek többsége gyerek volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik