Belföld

Augusztus 20.: változik a BKK menetrendje

Az augusztus 20-i ünnepségek, illetve az útlezárások miatt jelentősen módosul a budapesti közösségi közlekedés menetrendje, egyes változások már pénteken életbe lépnek - közölte szerdán a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

A Magyar Ízek Utcája gasztronómiai esemény, valamint a várkert bazárbeli családi programok miatt augusztus 18-án hajnaltól 21-én hajnalig lezárják a Lánchíd utcát és a környező útszakaszokat, emiatt a 19-es és a 41-es villamos bár menetrend szerinti végállomásai között, de a Margit híd, budai hídfő és a Rudas Gyógyfürdő között a 17-es és az 56A villamos vonalára terelve szállítja az utasokat.

A 105-ös busz pénteken és szombaton egész nap, vasárnap pedig időszakosan a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik.

Vasárnap a tűzijáték előtt és után a BKK sűríti az 5-ös, szentendrei HÉV, valamint mind a négy metróvonalon a járatok követési idejét, a nagy tömeg miatt azonban rövid időre lezárhatják a Vörösmarty téri, a Deák téri, a Kossuth téri és a Batthyány téri állomást.

Megúszhatjuk az esti esőt augusztus 20-án
Csökken a csapadékhajlam, de bármi megtörténhet.

A 2-es villamos szombaton és vasárnap is rövidített útvonalon, a Közvágóhíd és a Március 15-e tér között jár, a nagykörúti villamosok nem állnak meg a Margitszigetnél vasárnap este fél 8-ig, később pedig csak a dél-budai végállomások és az Oktogon között szállítanak utasokat.

Az Erzsébet hídon át közlekedő buszok (5-ös, 7-es, 7E, 8E, 133E, 110, 112, 178) vasárnap este a Szabadság hídon át járnak, a 9-es buszok pedig nem állnak meg délután és este a Szent István-bazilikánál. Szintén módosított útvonalon közlekedik vasárnap a 15-ös és 115-ös busz, rövidebb úton szállít utasokat a 26-os, a 39-es, a 91-es, 191-es és 291-es, valamint a 109-es busz, illetve a 916-os és 990-es éjszakai járat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik