Belföld

Elrabolták a nógrádi fiút, és megásatták vele a sírját

Autóba kényszerített,  megvert, megzsarolt és megfenyegetett egy 18 éves fiút két férfi, majd arra kényszerítették, hogy kezdje el ásni a saját sírját. Mindezt azért, mert tartozott néhány tízezer forinttal.

Az éppen csak nagykorú fiatalt – elmondása szerint – július 18-án délelőtt csalták tőrbe telefonon. Egy férfi azzal hívta fel, hogy rendőr, és közölte vele, szemtanúként segítenie kell tisztázni egy esetet. Elmondta azt is, hova kell mennie. Egy élelmiszerbolt parkolójában találkoztak, ahol az álnyomozó arra kérte a fiatalt, üljön be a civil “rendőrautóba”. A Zsaru magazin cikke szerint

miközben beszállt a kocsiba, észrevette, hogy nincs egyedül: a hátsó ülésen egy férfi tartózkodott. Visszakozni kezdett, de az autóban ülő utas ekkor berántotta, majd mindketten ütlegelni kezdték.

Gyorsan kiderült, miért. Egyikük – egy 41 éves salgótarjáni férfi – számon kérte, hogy miért nem fizette ki a teljes vételárat a fiának, akitől vett egy telefont. A fiú beismerte, hogy tartozik, és azt mondta,  rendezni akarja az adósságot, amint pénzhez jut. Ezután Bárnára hajtottak vele, ahol vissza kellett adnia a mobilt a támadó gyermekének, majd ismét beparancsolták a kocsiba, ütlegelték, és visszaindultak vele Salgótarjánba.

Ám útközben megálltak a két település között, egy erdős részen. Ott kiszállították az autóból, és az úttól távolabb, egy elhagyatott területen közölték vele, hogy most meg kell ásnia a saját sírját. Miközben erre kényszerítették, folyamatosan azt kérdezgették tőle, mennyit ér az élete. A fiú nem tudott válaszolni, ezért a két férfi felvázolta a jövőjét: szereznek neki állást, és a keresetéből fél éven keresztül elvesznek hatvanezer forintot.  A fiatal elfogadta az ajánlatot, ezután “búcsúzóul” kapott még egy ütést a bordájába, és figyelmeztették: ne merjen szólni a rendőröknek. A fenyegetés ellenére azonban értesítette a hatóságot. 

Kiderült, aznap otthonában is keresték – ugyancsak rendőrnek kiadva magukat. A fiú barátja hallotta a telefonbeszélgetést, amellyel lépre csalták.

A 41 éves férfit és 27 éves cinkosát néhány órával azután, hogy elengedték a fiút, előállították. Szeles Norbert százados, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság vagyonvédelmi alosztályának vezetője a lapnak azt mondta,

amikor szembesítették őket tettükkel és a várható következményekkel, láthatóan megdöbbentek. Nem számoltak azzal, hogy akár évekre rács mögé kerülhetnek.

A párost személyi szabadság megsértése hivatalos eljárás színlelésének bűntettével, illetve zsarolás és önbíráskodás bűntettével gyanúsítják, és mindketten előzetes letartóztatásba kerültek.

(Kiemelt kép: Zsaru magazin)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik