Nagyvilág

Egy apa átvágta 13 éves lánya torkát, mert túl sok időt töltött a Facebookon

Majd bezárta egy bérelt házba, és otthagyta meghalni.

A thaiföldi hatóságok letartóztattak egy 41 éves férfit, aki beismerte: azért vágta át 13 éves lánya torkát, mert úgy érezte, gyermeke túl sok időt tölt facebookozással – jelentette a helyi sajtó. A férfit helyi idő szerint vasárnap este fogták el egy ellenőrzőpontnál Prachuap Khiri Khan tartományban, pár órával a lány elleni támadás után.

Az apuka a rendőröknek azt mondta, dühében vágta át a lány torkát, miután veszekedni kezdtek azon, hogy túl sok időt tölt a Facebookon – írta a The Nation című thaiföldi lap. A lány elleni támadás után a férfi kisebbik lányával elmenekült a Petchaburi tartományban lévő bérelt házból. A 13 éves lányt pedig bezárta a házba.

A kislányt a szomszédok mentették meg a haláltól, akik segélykiáltásait hallva feltörték a ház ajtaját, majd mentőt hívtak hozzá. A gyerek a helyi sajtóban megjelent hírek szerint egy több mint tíz centiméter hosszú vágást szenvedett el a torkán, és csurom véres volt, amikor rátaláltak.

A súlyos állapotban lévő lányt kórházba szállították, ahol sikerült megmenteni az életét. Anyja elmondása szerint jól gyógyul.

A férfi 44 éves felesége megerősítette, hogy a férfi utálta, hogy lánya olyan sok időt tölt a közösségi oldalon, mert attól tartott, hogy az negatívan befolyásolja iskolai teljesítményét. A nő szerint férje hirtelen haragú, és már előfordult, hogy facebookozása miatt megütötte a lányt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik