Belföld

A Klebelsberg szerint teljesen szabályos volt a II. kerületi igazgató kinevezése

24.hu
24.hu

2017. 07. 20. 18:10

A Klebelsberg Központ szerint tévesek azok a sajtóban megjelent találgatások, amelyek szerint politikai szándék áll a Budapest II. kerületében lévő Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium intézményvezetői pályázatáról hozott döntés mögött, a határozat szabályos és megalapozott volt.

A központ csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az ügyben szakszerű, megalapozott és jogszerű döntés született, megkeresték az iskola szülői munkaközösségét is.

Közleményükben emlékeztetnek arra, hogy a mostani intézményvezető megbízatása július 31-én lejár, ezért az illetékes minisztérium pályázatot írt ki a posztra, és – mint írták – a pályázati eljárás jogszerű, érvényes, de eredménytelen volt.

A közlemény szerint a minisztérium a döntési folyamat során minden körülményt, köztük a véleményezésre jogosultak javaslatait, a benyújtott pályázatokat, valamint a szakmai szempontokat mérlegelve, és az intézmény jövőjét szem előtt tartva határozott úgy, hogy az egyik pályázót bízza meg egy évre az intézményvezetői feladattal – tették hozzá.

Sajtóhírek szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma a szülők és a nevelőtestület tiltakozása ellenére a ferencvárosi alpolgármester tanácsadóját nevezte ki az iskola élére, egy évre. Az igazgatói posztra kiírt pályázaton elindult az az intézményt 25 éve irányító eddigi igazgató, illetve helyettese is. A fő kifogás az eddigi igazgatóval szemben az volt, hogy átlépte a nyugdíjkorhatárt, de a tanárok között az terjedt el, hogy az igazgatónak azért kell mennie, mert tavaly nem akadályozta meg a kormány oktatáspolitikája elleni tiltakozást.

A II. kerületben is a tanárok és szülők ellenében neveztek ki iskolaigazgatót
A pletyka szerint azért kell mennie, mert nem állt a kockás inges tiltakozás útjába.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. november 29.
Magyarországon élő kínaiak Budapesten, a Hősök terénél a kínai miniszterelnök látogatásának negyedik napján, 2017. november 29-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.