Közélet

A II. kerületben is a tanárok és szülők ellenében neveztek ki iskolaigazgatót

A pletyka szerint azért kell mennie, mert nem állt a kockás inges tiltakozás útjába.

Egyre-másra érkeznek a hírek arról, hogy a szülők és a tantestületek tiltakozása ellenére nevez ki iskolaigazgatókat az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A Magyar Nemzet kedden arról írt, hogy a ferencvárosi alpolgármester tanácsadója, Tóthmátyásné Zuggó Tünde kerül az egyik legnagyobb fővárosi kéttannyelvű iskola, a Szabó Lőrinc Két Tannyelvű Általános Iskola és Gimnázium élére.

A pályázaton indult az intézményt 25 éve irányító Zoltán László és helyettese, Cserfalviné Mészáros Zsuzsanna is. Zoltán László alakította az intézményt két tannyelvűvé, az utóbbi években többszörös a túljelentkezés. Az igazgatóval néhány napja rövid telefonhívás keretében közölte a minisztérium, hogy nem marad a helyén.

Zoltán Lászlóval szemben az volt a fő kifogás, hogy átlépte a nyugdíjkorhatárt, az intézményben dolgozó pedagógusok ezért győzték meg Cserfalvinét, hogy pályázzon ő is. Az ő pályázatát a nevelőtestület 64 igen és 12 nem szavazattal támogatta, Tóthmátyásné viszont csak 32 igen és 45 nem szavazatot kapott. A szülői munkaközösség szintén Zoltánt vagy Cserfalvinét látta volna szívesen.

A tanárok között az a pletyka terjedt, hogy Zoltánnak azért kell mennie, mert tavaly nem állt a kormány oktatáspolitikája elleni tiltakozás útjába. Az egyik szülő a Magyar Nemzetnek azt mondta, jövő héten tiltakozó pikniket szerveznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik