Belföld

Összeverte, majd végignézte a hevesi nő haláltusáját

Vádat emeltek egy 53 éves férfi ellen, aki tavaly karácsonykor brutálisan megverte élettárást, majd hagyta meghalni. A Heves Megyei Főügyészség szerint különös kegyetlenséggel ölt, emiatt hamarosan bíróság elé állítják.

A férfi 2000 óta élt együtt áldozatával Mezőtárkányban, akit rendszeresen vert. 2016. december 25-én mindketten ittak, ahogy gyakran máskor is. Délután a vádlott féltékenykedni kezdett és összeveszett a nővel, később pedig rátámadt.

Először ököllel ütötte meg az élettársát, majd felkapott egy farudat és azzal is lesújtott rá. Ezután még órákig bántalmazta a földön fekvő nőt, egy vasvilla nyelével ütötte a fejét. Az áldozat védekezni próbált, felemelte a karját. Mindkét keze eltört, és még az éjjel életét vesztette. Halálát az elszenvedett sérülések miatt kialakult traumás sokk okozta.
Mialatt haldoklott, az utcán két gyerek petárdával játszott, ezért a környékbeliek többször rájuk szóltak. Egyet be is dobtak a vádlott udvarára, emiatt a férfi üvöltözni kezdett velük, majd egy kapával a kezében megkergette őket az utcán. A fiúk egy nyilvános telefonfülkébe menekültek előle, de a támadó rájuk törte az ajtót a szerszámmal.  A gyerekek az ügyészség szerint csak a fürgeségüknek köszönhették, hogy el tudtak szaladni.

A férfi ezután hazament, és végignézte a nő haláltusáját.

Este 10 óra után ment ki ismét az utcára, ahol leintette és behívta magához a polgárőröket, akik közül az egyik mentősként dolgozott. De az áldozaton ekkor már nem lehetett segíteni.

Az ügyészség az emberölésen túl garázdaság vétségével is vádolja a férfit, akivel szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozták, illetve, hogy fizettessenek ki vele négymillió forintot a bűnügyi költségekre.

Kedden beszámoltunk egy másik vádemelésről is. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt állít bíróság elé egy férfit, aki a vád szerint többször nyakon szúrt egy kecskeméti nőt, hogy megszerezze a pénzét, és abból rendezze adósságait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik