Belföld

A Momentum szerint szükség van a határkerítésre

A Momentum Mozgalom szóvivője, Hajnal Miklós a Hír TV Egyenesen című műsorában azt mondta, a vizes vb-re érkező külföldieknek körúton mutatnák be a Soros-kampányt.

A párt jelenleg a szervezetépítésre és a választókkal való párbeszédre összpontosít, Hajnal szerint közösségük már 1100 tagból áll és 600-an várnak a tagságuk visszaigazolására.

A Momentum ősszel hozza nyilvánosságra programját , a párt migrációval kapcsolatos álláspontjáról a szóvivő azt mondta, szerintük szükség van kerítésre, de szolidárisnak kell lenni. Hajnal szerint:

„alapvetően tapasztalható az a migráció kapcsán, hogyha félelemről beszélünk, azért a közbiztonság kapcsán sok minden még nincs rendben ebben az országban, többek között azért sem, mert levezényeltünk sok embert a határra és ezeket az embereket kivontuk azokból a városokból, falvakból, ahol ők egyébként dolgoznának. A mi álláspontunk az az, hogy kerítésre szükség van, viszont szolidárisnak kell lenni mind az ott dolgozó katonákkal, mind az ott lévő menekültekkel, akik hajlandóak végigmenni ezen a tényleges, legális folyamaton, amin keresztül megszerezhetik a menekültjogot”.

A párt ezért gyűjtést szervez a katonáknak és a menekülteknek is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik