Közélet

Most már biztos, hogy a Nolimpia miatt rúgták ki a momentumost

Pencz András aláírásgyűjtés miatti kirúgását egy korábbi hangfelvételen ismerte el a XXII. kerületi alpolgármester. Most azt tisztázták, tényleg ő beszél-e rajta.

Pencz András a XXII. kerületi önkormányzatnál végezte munkáját, még talán jól is, azonban épp a Momentum Mozgalom olimpiaellenes aláírásgyűjtése (Nolimpia) idején kirúgták őt onnan. A Momentum azonnal rárepült a sztorira, szerintük egyértelmű volt az ok-okozati viszony a politikai szereplés és az elbocsátás között.

A budafoki-tétényi önkormányzat tagadta, hogy a Nolimpia miatt rakták volna ki Pencz szűrét, aztán egyszer csak kikerült egy hangfelvétel, amin Németh Zoltán alpolgármester mégis elismeri ezt. Még később az alpolgármester tagadta, hogy ő beszélt volna a felvételen, legalábbis a Momentum Facebookjára kitett videón arról vall az Egyenlő Bánásmód Hatóság meghallgatásán, hogy nem erősíti meg, nem is cáfolja, hogy ő van azon.

Németh arra se tudott válaszolni, hogy Pelcz hangját felismeri-e. A teljes 30 perces hangfelvételt is lejátszották, amin elhangzik, hogy elégedettek voltak Pencz munkájával – írja a Hvg.hu. A lap szerint Németh érve az volt Pencz ellen, hogy eltitkolta valódi momentumos szerepét, fenntarthatatlanná vált a “kettős élete”.

Érdekesség, hogy a momentumosok a hatósági meghallgatáson megkérték az alpolgármestert, hogy olvassa fel a felvett beszélgetés leiratát, hogy összehasonlítható legyen a régebbi felvétellel, és kiderüljön, tényleg az ő hangja hallható-e azon. Ezt ő megtagadta, de egy későbbi nyilatkozatában végül elismerte, az az ő hangja volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik