Belföld

Álrendőrnek álltak, hogy lecsaphassanak több kiló drogra – videóval

Elkaptak a nyomozók négy férfit, akik rendőrnek adták ki magukat, hogy droghoz jussanak, nem is kevéshez. A kamuegyenruhások kedden kora este jelentek meg egy I. kerületi, Fő utcai lakásban, mondván: házkutatást fognak tartani. Eközben ütöttek rajtuk. Hárman ekkor a ház előtt vártak, az egyik férfi és az ott lakó nő pedig a lakásban tartózkodott.

A nyomozók a házkutatáskor 0,4 kilogramm zöld színű kábítószergyanús növényi törmeléket – feltehetően marihuánát -, valamint valutát találtak és foglaltak le. Ezután átvizsgálták a nő barátjának az autóját. A kocsiban hét csomag, csaknem 4,5 kilogramm, ugyancsak kábítószergyanús növényi törmelék lapult egy sporttáskába rejtve.  Az álrendőrök ruhájából pedig „Rendőrség/Police” feliratú igazolványokat, jelvényeket, ruhadarabokat, játékfegyvert és bilincset foglaltak le.

Nyomozás közben a rendőrök eljutottak egy pilisjászfalui házhoz, amelynek az emeletén megtalálták azt az ültetvényt, ahol a korábban lefoglalt marihuánát termesztették.

A négy férfi őrizetbe került, és a rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatásukat. Őket csalás és kábítószer-birtoklás miatt, míg a 33 éves budapesti nőt kábítószer-birtoklás miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Olvasói sztorik