Belföld

Népszavazással legalizálnák a füvezést

kannabisz, drog, fű, cannabis (Array)
kannabisz, drog, fű, cannabis (Array)
A Magyar Liberális Párt Orbán Viktor logikájára építi fel kezdeményezését.

A Liberálisok az alábbi kérdéseket tartalmazó népszavazási kezdeményezéssel fordulnak a Nemzeti Választási Bizottsághoz:

– Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon büntetőjogi értelemben a kannabisz ne minősüljön kábítószernek, és a kannabisz (marihuána) fogyasztásának, megszerzésének, tartásának és termesztésének ne legyen büntetőjogi következménye?

– Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon a kezelőorvos által meghatározott esetekben gyógyászati célból lehetőség legyen kannabiszt fogyasztani, megszerezni, tartani és termeszteni?

kannabisz, drog, fű, cannabis (Array)
Fodor Gábor legalizálná a füvezést
Alacsony a valószínűsége, hogy a Fidesz regnálása alatt elhangzik majd, hogy "heló röfik, leugrom a nemzeti fűboltba" kannabiszgyantáért.

Az ellenzéki párt emlékeztet rá, hogy a Nézőpont Intézet minapi közvélemény-kutatása szerint csaknem másfél millió ember (a teljes felnőtt népesség 18 százaléka) ért egyet azzal, hogy Magyarországon szabályozott keretek között lehessen marihuánát árusítani. Ez a szám nagyjából eléri a legutolsó Nemzeti Konzultációra adott válaszok számát, ami Orbán Viktor logikája szerint világos üzenet arra, hogy a magyar emberek mit szeretnének ebben a kérdésben.

A kormányfő konzultációs értelmezése mentén a magyar emberek szabad kannabisz-fogyasztást szeretnének, és az biztos, hogy jogukban áll dönteni erről a kérdésről. A felmérés szerint többen vannak a teljes legalizálás mellett, mint ahányan fogyasztottak már saját bevallásuk szerint marihuánát.

A Liberálisok következetesen támogatják a szabad kannabisz-fogyasztást, ezt szolgálta korábbi törvényjavaslatuk is, amely a plenáris vitáig sem jutott el, ezért döntöttek úgy, hogy a lehető legszélesebb társadalmi vitára bocsátják a kérdést. Meggyőződésük, hogy eljött az ideje a kannabisz legalizálásának, ezért a párt országos referendumot kezdeményez a kérdésben.

Fodor-Gabor(1)(210x140).jpg (Array)
Fodor Gábor marihuánát adna receptre
Nem engedné büntetni a marihuána egészségügyi használatát a független képviselő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik