Belföld

Fodor Gábor marihuánát adna receptre

Fodor-Gabor(1)(210x140).jpg (Array)
Fodor-Gabor(1)(210x140).jpg (Array)
Nem engedné büntetni a marihuána egészségügyi használatát a független képviselő.

A Magyar Liberális Párt vezetője azt szeretné, ha az Országgyűlés elfogadná, hogy a kannabisz lehet gyógyszer, gyógyhatású szer és gyógynövény, mert hatása egyes betegségeknél fájdalomcsillapító, görcsoldó, hányás csillapító, epilepszia-ellenes és gyulladáscsökkentő.

A független képviselő – aki korábban a kannabiszt legalizálta volna – most a Btk. módosításával, nemzetközi példák alapján, már jövő januártól lehetővé tenné a kábítószer orvosi célú fogyasztását.

A kannabisz orvosi használata már több betegség esetében is kimutatható állapotjavulást eredményez, fájdalomcsillapító és étvágynövelő hatású.

Fodor Gábor kizárná a büntethetőségét annak, aki

kannabisz, kannabisz-gyanta, -extraktum és -tinktúra, a tetrahidrokannabinol
(THC) izomerek és szterokémiai variánsaik

termesztésére, fogyasztására, megszerzésére és tartására kapott – gyógyászati célból – engedélyt. A módosítás felhatalmazná az egészségügyért felelős minisztert, hogy rendeletben szabályozza a kannabisz gyógyászati célú termesztésének, fogyasztásának, megszerzésének, tartásának részletes szabályait.

Néhány hónapja Németország és Ausztrália is legalizálta orvosi használatra a kannabiszt. A Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület (MOKE) azt szeretné, ha előbb-utóbb nálunk is teljes lenne az egészségügyi legalizáció, de egyelőre kevés orvos állt az ügy mellé, pedig az orvosi marihuána már a terápia része Kanadában, Hollandiában, az EU és az Egyesült Államok több államában. A Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület szerint olyan törvények kellenének, amelyek jobban szolgálják a betegek érdekeit. Ehhez persze fontos az oktatás, hiszen egyelőre nagyon sokan nem is tudják, mennyi mindenre jó a marihuána.

Betépés vagy gyógyulás - fogalmunk sincs, mennyi mindenre jó a marihuána
Egynapos konferenciát tartott a Társaság a Szabadságjogokért a kannabisz gyógyászati alkalmazásának témájában. Megdöbbentő, mennyi mindenre lehetne alkalmazni, és hogy mennyire nem tudunk róla semmit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik