Belföld

Fodor Gábor legalizálná a füvezést

kannabisz, drog, fű, cannabis (Array)
kannabisz, drog, fű, cannabis (Array)
Alacsony a valószínűsége, hogy a Fidesz regnálása alatt elhangzik majd, hogy "heló röfik, leugrom a nemzeti fűboltba" kannabiszgyantáért.

Remek ütemérzékkel módosító javaslatot nyújtott be pénteken Fodor Gábor független képviselő (az 1 százalékos Magyar Liberális Párt vezetője), aminek az a célja,

hogy legalizálják itthon is a fűfogyasztást.

A módosító szövege szerint az Országgyűlés felismerné a kannabiszfogyasztás kriminalizálásának veszélyeit, az elrettentő drogpolitika kudarcát, ami nagyobb ártalmat okoz, mint a drogfogyasztás, amit nem is képes megelőzni, megszüntetni. Arról nem is beszélve, hogy a fű mint kapudrog nem lett igazolva tudományosan, ellenben a gyógyászati és rekreációs hasznossága igen.

Így kivennék a tiltás hatálya alól kannabisz, kannabisz-gyanta, -extraktum és -tinktúra, a tetrahidro-kannabinol (THC) izomerek és szterokémiai variánsaik fogyasztását.

Fontos, hogy csak 21 éves kortól lehetne fogyasztani, kivéve ha gyógyászati célból kell. Csak megfelelő boltokban lehetne vásárolni, a termesztés, előállítás és kereskedés részleteit a kormány dolgozhatná ki.

(444)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik