Belföld

A Kubatov-lista frissítése miatt késhet majd a nyugdíj

A DK szerint az Orbán-kormány az összes magyar nyugdíjassal bővíteni akarja adatbázisát.

A párt szóvivője ezzel magyarázta, hogy az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságot beolvasztják a Magyar Államkincstárba. A Fidesz így megszerezné a nyugdíjasok adatait, egy helyen lenne az összes nyugdíjas minden személyes adata, Orbán Viktor könnyedén ígérhet majd “fűt-fát” névre szóló levelekben. Az összevonás azzal is járhat, hogy ősszel csúszni fog a nyugdíjak kifizetése.

Késhetnek a nyugdíjak, bajban a folyósító
Egyre több feladatot kell ellátnia egyre kevesebb szakembernek ahhoz, hogy minden nyugdíjas időben megkapja pénzét.

Gréczy Zsolt azt mondta, a Fidesz nem tud elszámolni az elmúlt hét év “siralmas” teljesítményével, ezért ácsingózik az idősek adataira. Szerinte Orbán Viktor többször átverte már a nyugdíjasokat, a kormány most is kevesebb nyugdíjat fizet, mint amennyit az év eleji infláció-előrejelzések alapján fizetnie kellene.

A DK felszólítja a kormányt, hagyjon fel a nyugdíjbiztosító adatlopást célzó átalakításával, ne veszélyeztesse a nyugdíjak kifizetését!

Nyugdíjba Orbánnal!

A szóvivőt kérdezték Kövér László házelnök nyilatkozatáról, amelyben ősszel utcai zavargásokkal számolt. Gréczy Zsolt azt mondta, egyre több jel mutat arra, hogy Orbán Viktor és körei aggódnak a 2018-as választás miatt és már odáig merészkednek, hogy zavargásokat vizionálnak, noha ilyet egyedül a Fidesz csinált 2006-ban.

Gréczy Zsolt szerint az elégedetlenség kifejezésére a legjobb alkalom a 2018-as választás, amellyel el lehet küldeni Orbán Viktort nyugdíjba. A szóvivő szerint Gyurcsány Ferenc rendelkezésére áll az a 300 millió forint, amit az Orbán Viktor elleni bizonyítékokért adna, de előbb meg kell győződnie a dokumentumok hitelességéről.

Arról, hogy a Heti Válasz szerint Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje népszerűségvesztése esetén háttérbe szorulhat a pártban, Gréczy csak annyit mondott, a DK megvárja, hogy az MSZP belső vívódásait hogyan zárja le. Őket semmi más nem érdekli, mint a 2018-as kormányváltás. A szombati Budapest Pride-felvonuláson a DK számos tagja ott lesz – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik