Belföld

Visszatér a kánikula

Szerda délelőtt sok napsütésre készülhetünk, majd a déli óráktól gomolyfelhők képződnek, és ezekből a felhőkből néhol jelentéktelen zápor is kialakulhat, írja a kiderül.hu. 

Késő délután az Alpokalján és a Kisalföldön, éjszaka pedig az Északi-középhegységben és az északkeleti megyékben már nagyobb eséllyel alakulhatnak ki záporok, illetve zivatarok.

Napközben a délnyugatira forduló szelet többfelé kísérhetik élénk lökések. Zivatar környezetében a szél átmenetileg viharossá fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 28 és 33 fok között várható, nyugaton a magasabb értékekkel. Késő este 22, 26 fok valószínű.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos idő várható. Északkeleten több helyen, másutt elszórtan valószínű zápor, zivatar. A többnyire északnyugati, északi szél többfelé megélénkül, helyenként és zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között várható, északkeleten lesznek az alacsonyabb értékek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik