Belföld

Csak idén 1,6 milliárdot kaszálhatott a letelepedési kötvényes cég

Az Arton Capitalhoz áprilisban törtek be, kérdés, hogy került az irodába hatszázmillió forint.

Csak idén 87 külföldi vásárolt letelepedési kötvényt az Arton Capital Kft.-n keresztül, melynek budapesti irodájába áprilisban betörtek – írja a Magyar Nemzet. Hatszázmillió forint készpénzt és egy szervert vittek el.

A lap szerint kérdés, hogyan került az irodába ennyi készpénz, ám annak alapján, hogy a társaság 18,6 millió forintot kér az ügyintézésért, idei forgalma az 1,6 milliárdot is elérhette. Ám tavalyi beszámolója szerint a cégnek mindössze 247 millió forint volt az árbevétele, pedig a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal szerint 172 embernek intéztek letelepedési kötvényt, így csak a szolgáltatási díjból 3,2 milliárdos bevételük keletkezhetett.

A lopási ügyben a hatóságok nagy erővel nyomoznak. Kihallgatták a lakókat, sőt, a mobiltelefonok cellainformációi alapján a betörés idején a közelben tartózkodó közel másfél ezer embert is.

A Magyar Nemzet megjegyzi, hogy a társaság egyik tulajdonosa és ügyvezetője Balogh Radosztina, aki Rogán Antal évfolyamtársa volt az egyetemen. Neki közös cége van a Nemzeti Otthonteremtési Közösség szervezőjeként elismert Central Nok Szervező Zrt. egyik tulajdonosával, Ötvös Gézával is – írta a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik